Johan van Zelderen nieuwe trainer Compaen

19 May 2018 - door Reinier de Boer
Johan van Zelderen (foto Tjerk Laan)

Het naar de eerste divisie gedegradeerde eerste herenteam van Compaen heeft voor het nieuwe seizoen een nieuwe trainer vastgelegd. De 46-jarige Johan van Zelderen uit Lopik verruilt Scylla voor Compaen uit Oostzaan. Van Zelderen volgt Sandor Rieuwers op, die na tien jaar werkzaam te zijn geweest bij Compaen, is vertrokken naar Eredivisionist Zaanstad.

Compaen is blij dat de club ondanks het late tijdstip in het seizoen toch nog een ervaren trainer heeft kunnen aantrekken. Van Zelderen was in het verleden succesvol met verschillende clubs. Hij werd met een jeugdig team bij Next Volley uit Dordrecht tweede in de B-league. Met Topdivisionist VoCASA bereikte hij de 'final four' in de beker. Ook is Van Zelderen werkzaam geweest bij Cito. De nieuwe trainer van Compaen zou aanvankelijk bij Scylla blijven, maar door verandering van werk moest hij afscheid van die club nemen.

Van Zelderen noemt Compaen een 'mooie vereniging' en 'een echte dorpsclub'. Verder zegt hij in Oostzaan een talentvolle groep te treffen, waarvan verschillende spelers afgelopen seizoen nog tweede werden bij de Open Clubkampioenschappen. ‘Het spreekt me aan om met jonge volleyballers te kunnen werken’, zegt hij.

Met Compaen hoopt hij de volgende competitie in de top van de eerste divisie mee te draaien, maar ook is er in Oostzaan nog een stille hoop dat de ploeg via een achterdeurtje in de Topdivisie kan blijven uitkomen.

Ook dit seizoen heeft Compaen weer twee grote talenten naar Eredivisieclubs zien vertrekken. Zoals eerder gemeld gaat Daniël Homburg met Rieuwers mee naar Zaanstad en Leon Luini zal deel uitmaken van het Talentteam Papendal.

Hun vertrek zorgt er voor dat Compaen op verschillende aanvalsposities versterking nodig heeft. Compaen blijft deze maand doortrainen, zodat nieuwkomers kennis kunnen maken met de club.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.