Stem Bas van de Goor in ‘The hall of fame’!

19 May 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Bas van de Goor is genomineerd voor de ‘the class of 2018’ van de Volleybal Hall of Fame in het Amerikaanse Holyoke. Via een internetstemming worden de kandidaten in de komende periode gekozen en de redactie van Volleybalkrant roept iedereen op om op Bas van de Goor te stemmen via www.volleyhall.org.

Bas van de Goor, 46 jaar oud inmiddels, was een belangrijke speler in de ploeg die in 1996 olympisch goud won in Atlanta. Vier jaar later was hij ook tijdens de Spelen van Syndey (NL werd vijfde) nog van de partij.

De 209 centimeter lange middenaanvaller speelde 295 interlands en won met Oranje ook nog de Europese titel in 1997 en de World League in 1996. Met zijn Italiaanse club Modena grossierde hij ook in prijzen. Van de Goor won drie keer de Italiaanse titel en drie keer de Europese Champions League.

De naamgever en directeur van de Bas van de Goor Foundation heeft serieuze concurrentie bij de verkiezing in de Hall of Fame. Onder anderen van de befaamde Braziliaan Giba, de Franse spelverdeler Alain Fabiani, de Spaanse topaanvaller Rafael Pascual en de Koreaanse baltovenaar Kim Ho-Chul. 

Eerder al werden Joop Alberda, Peter Blangé en Ron Zwerver gekozen als lid van het internationale keurkorps.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.