Nederland tegen Argentinië in VNL

16 May 2018 - Eline Draaisma
(©FiVB)

De Nederlandse dames zijn de Volleyball Nations League gisteren goed begonnen met een overwinning in drie sets op Thailand. Vandaag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. 

Hoewel de ploeg van Morrison gisteren nog niet het echte topniveau haalde, was Oranje beduidend beter dan Thailand. Op papier gezien zal de wedstrijd van vandaag lastiger worden met Argentinië als tegenstander. Op de wereldranglijst staat Argentinië slechts drie plekken onder Nederland, dat op de achtste plaats staat. Het Argentijnse team speelde gisteren tegen Rusland en moest ondanks winst in de eerste set toch de overwinning aan de thuisploeg laten. De laatste keer dat Argentinië en Nederland tegen elkaar speelden, was in 2015 in de World Grand Prix. Nederland speelde toen nog in de tweede groep. 

Live op Ziggo Sport
Nederland heeft in de stand op dit moment de tweede plek veroverd achter China dat een beter puntgemiddelde heeft. Inmiddels hebben alle zestien teams hun eerste wedstrijd gespeeld. Om 13.30 beginnen de Nederlandse dames aan de wedstrijd tegen Argentinië. Ziggo Sport begint om 13.20 live met de uitzending. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.