Twee talenten voor landskampioen Sliedrecht

16 May 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Sliedrecht Sport heeft voor het komende seizoen weer twee nieuwe speelsters weten vast te leggen. Midspeelster Demi Korevaar maakt de overstap van het Talent Team naar de landskampioen, Jolijn de Haan komt vanuit dames 2 op de diagonaalpositie het eerste team versterken. 

Beide speelsters maken ook deel uit van de jongere lichtingen van Oranje. Demi Korevaar was dit seizoen een vaste waarde voor het Talent Team en Jong Oranje. De 1,87 lange mid verdiende zelfs een plekje op de longlist van bondscoach Jamie Morrison. Ze wordt bij Sliedrecht de opvolgster van de gestopte Lynn Thijssen, hoofdtrainer Vera Koenen heeft er alle vertrouwen in dat Korevaar die plek goed gaat invullen: "Ze kan zich bij Sliedrecht verder ontwikkelen tot een stabiele en aanvallend nog sterkere middenvrouw, die gewend raakt aan het spelen van grote wedstrijden en finales." 

Jolijn de Haan speelde dit seizoen in het tweede team van Sliedrecht en maakt nu de stap omhoog. De 15-jarige De Haan maakt ook deel uit van de selectie van Jeugd Oranje. Ze speelde ook regelmatig op het midden, maar ze wil zich graag verder ontwikkelen op de diagonaalpositie. Daarvoor krijgt ze bij Sliedrecht en onder Koenen al het vertrouwen: "Wat betreft Jolijn is het altijd mooi als er een speelster doorstroomt vanuit het tweede. Ze heeft gespeeld als middenaanvalster maar wil zich heel graag toeleggen op de diagonaal positie. Aangezien ik alle geloof heb in haar kracht, talent en mogelijkheden verwacht ik mooie stappen te kunnen zetten met Jolijn op deze positie." 

Met het aantrekken van deze twee speelsters heeft Koenen inmiddels een selectie van tien. Ana Rekar en Sarah van Aalen als spelverdeelsters, Esther Hullegie, Christie Wolt en Fleur Savelkoel op de passer-loper positie, Demi Korevaar en Carlijn Ghijssen-Jans op het midden, Brechtje Kraaijevanger en Jolijn de Haan als diagonalen en Florien Reesink op libero. De landskampioen wil nog twee speelsters bij de selectie halen en verwacht die namen binnen enkele weken bekend te kunnen maken. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.