Lange Mannen verslaan Japan

15 May 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De Lange Mannen speelden op dinsdagavond in het Topsportcentrum IISPA in Almelo een oefenwedstrijd tegen Japan. Guido Vermeulen zag zijn team winnen van het twaalf plaatsen hoger geplaatste team op de wereldranglijst.

Voor Oranje vormden de passer-lopers Thijs ter Horst en Robbert Andringa, de middenmannen Michaël Parkinson en Fabian Plak, de setter Wessel Keemink, diagonaal Wouter ter Maat en libero Just Dronkers de starting six. Meteen bij de eerste technische tim-out hebben ze al een gaatje van drie punten geslagen. Japan moest de gehele set in de achtervolging want bij de tweede technsche time-out was de voorsprong al opgelopen tot vijf punten (16/11). Yuichi Nakagaichi probeert met wissels het spel te doen kantelen maar ze kunnen het tij niet meer keren. Parkinson en Andringa maken met een killbock het setpunt.

In de tweede set gaat gelijk op maar door twee killblocks van Ter Horst en Plak slaat Nederland een gaatje (13/11). Nakagaichi duikt hierop in een time-out en Vermeulen wisselt Ter Horst voor Jorna. Bij de tweede technische time-out bedraagt de voorsprong voor Nederland drie punten, en ook boven de twintig is de voorsprong voor de thuisploeg (22/17). Door een foutserve krijgt Nederland het setpoint cadeau maar de gastploeg komt terug tot 24/23. Ter Maat besluit dan het spannend genoeg is scoort de setbal. Zo zijn de eerste twee sets voor Nederland.

Jasper Diefenbach en Tim Smit zijn de middenmannen in de derde set, Gijs Jorna speelt in plaats van Robbert Andringa en Daan van Haarlem vervangt Wessel Keemink. Dirk Sparidans vervangt Dronkers op de liberopositie. Japan gaat met drie punten voorsprong de eerste technische time-out in maar na een perfecte doortikbal gaat Van Haarlem serveren en trekt de stand weer gelijk tot 9/9. Tot 16/16 gaat het gelijk op. Door een killblock van Ter Maat en Diefenbach staat er 19/18 op de bordjes en op 20/18 neemt Japan een time-out. Maar de Lange Mannen behouden de voorsprong en winnen dus de derde set. Sjoerd Hoogendoorn start de vierde set in plaats van Wouter ter Maat. Het kost beide team moeite om het verschil te maken, via 9/9 gaat het via 19/19 door naar 23/23. Door een aanval van Diefenbach en een killblock van Diefenbach en Ter Horst winnen Lange Mannen de set en dus de wedstrijd (25/21, 25/23, 22/25, 25/23).

De eerstvolgende wedstrijd van de Lange Mannen is op donderdag 17 mei in de Topsporthal Omnisport in Apeldoorn. Ze starten om 19:30 uur en spelen dan wederom tegen Japan. Er zijn nog tickets te koop.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.