Jeanine Stoeten versterkt Ecare Apollo 8

15 May 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Ze speelde de afgelopen twee seizoenen voor Ladies in Black Aachen, maar kiest er nu voor om terug te keren in de Eredivisie. Jeanine Stoeten wil graag meer de focus leggen op haar maatschappelijke carrière en gaat dit combineren met het spelen voor de kersverse eredivisionist Ecare Apollo 8. 

Stoeten speelde twee jaar op het hoogste niveau in Duitsland en eindigde met LIB Aachen dit seizoen op een knappe derde plaats. Haar sterke optredens dit seizoen leverde haar een plek op de longlist van bondscoach Morrison op, maar ze koos ervoor om zich niet beschikbaar te stellen voor het Nederlands team. Tijdens het fulltime volleyballen voor Aachen, merkte ze dat ze iets miste en zich ook graag op andere gebieden verder wil ontwikkelen. De 26-jarige Stoeten wil dat combineren met het spelen voor Ecare Apollo 8, de club die net promoveerde vanuit de Topdivisie: "In de afgelopen jaren heb ik nagedacht over wie ik ben en waar ik voor sta. Ik vond dat ik voor Ecare Apollo 8 moest kiezen. Een mooie club, leuke mensen en een fijne en eerlijke cultuur. Daar wil ik graag bij horen en me bewust aan verbinden. Uit de gesprekken die ik onlangs heb gevoerd en de reacties vanuit de vereniging voel ik me meer dan welkom."

Trainer Thijs Oosting kent de ervaren midspeelster nog vanuit hun tijd bij Eurosped: "We hebben een goede klik en hebben altijd contact gehouden. Toen bekend werd dat ze terug wilde naar Nederland hebben we met elkaar gesproken. Over haar ambities en die van Ecare Apollo 8. Jeanine past perfect in het plaatje van onze vereniging en zij wil graag een bijdrage leveren aan deze ambities.”

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.