Van Gestel en Wesselink winnen Eredivisie Vlissingen

14 May 2018 - Bob Bruinenberg
Sophie van Gestel (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Afgelopen weekend ging het eerste toernooi van de DELA Eredivisie Beach van start. Op het strand van Vlissingen wonnen Sophie van Gestel met Marloes Wesselink het eerste toernooi. Bij de heren pakten Sven Vismans en Jannes van der Ham het goud.

Een finale vol ervaring
De finale bij de dames ging zondagmiddag tussen twee ervaren duo’s. Veruit de meeste ervaring zat aan de kant van Olympiër Sophie van Gestel en haar nieuwe partner Marloes Wesselink. Na een glansrijke internationale carrière, is Van Gestel dit seizoen actief in de Nederlandse competitie samen met goede vriendin Wesselink. Een nieuw duo, ook aan de andere kant van het net. Mered de Vries en Quirine Oosterveld speelden hun eerste toernooi samen. Het werd een spannende finale waarin het lang gelijk opging. Het waren uiteindelijk Van Gestel en Wesselink die het op de belangrijke momenten afmaakten (21-18, 19-21 en 15-13).

Van Gestel over haar eerste toernooiwinst van het seizoen: “Ik ben zo blij dat we het toernooi hier winnen. Het was zaterdag heel zwaar in de hitte en vandaag had juist de wind veel invloed. Het was een enorm spannende finale waarin we goed met de wind speelden en vooral met serveren. We hebben goed gespeeld en dit smaakt naar meer.” Wesselink voegt toe: “Conditioneel hadden we het zwaar dit weekend, maar je ziet dat hard werken iets moois oplevert. De eerste titel meteen veroveren, dat hadden we zeker niet verwacht hier.”

Het brons bij de dames ging naar Sarah van Esch / Britt den Haan die in de kleine finale wonnen van Annemieke Driessen en Ilke Meertens.

Eenzijdige herenfinale
Hoe spannend de finale bij de vrouwen was, zo eenzijdig was deze bij de heren. Sven Vismans en Jannes van der Ham waren duidelijk een maat te groot voor Kjeld Broekema en Erik van der Schaaf. Vooral met een sterke service een goede blokkering werd het snel 21-10 en 21-15 voor Vismans en Van der Ham, die stappen willen maken richting het EK in eigen land. Het brons ging naar Mees Blom en Matthew Immers die in de strijd om de derde plek wonnen van Eargenell de Cuba en Bas Verpoorten.

Bron: Nevobo

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.