Van Solkema en Boermans nieuw bij Draisma Dynamo

24 Apr 2018
Rik van Solkema

Terwijl de strijd om de landstitel van 2018 haar beslissende fase nadert, werkt de Stichting Topvolleybal Dynamo achter de schermen al druk aan het samenstellen van een kampioenswaardig team voor het komende volleybaljaar. Met Rik van Solkema (18) en Stefan Boermans (23) hebben inmiddels twee jeugdige, talentvolle rekruten aangemonsterd voor de aanstaande reis van Draisma Dynamo’s vlaggenschip.

Diagonaalspeler Rik van Solkema (2,02 meter) is afkomstig van Vallei Volleybal Prins. Met Jong Oranje hoopt de zoon van oud-international Arno van Solkema in juli op deelname aan het Europees kampioenschap in eigen land. De inwoner van Nijehaske verheugt zich op de nieuwe uitdaging die in de Draisma Dynamo Arena op hem wacht. “Draisma Dynamo is een geweldige club met een grote historie, een gedreven trainer en een programma dat past bij mijn ambitie. Voor mij een ideale club om de volgende stap in mijn carrière te zetten. Na het EK onder 20 jaar, waar ik erg graag bij wil zijn, hoop ik met Draisma Dynamo een goed seizoen te draaien en mee te doen voor de prijzen.”
  
Middenman Stefan Boermans uit Borne begon pas drieënhalf jaar geleden met volleyballen. Bij Topdivisionist Webton Hengelo speelde de 2,04 meter lange Twent zich nadrukkelijk in de kijker. Het afgelopen seizoen trainde Boermans al met zekere regelmaat mee met de selectie van Draisma Dynamo. “Ik kijk er erg naar uit om training te krijgen van Redbad Strikwerda. Ik geloof erin dat hij mij kan helpen een betere volleyballer te worden. Mijn doel met het team is om minstens één prijs te winnen en daarnaast natuurlijk veel speelminuten te maken”, laat Boermans weten erg veel zin te hebben in het avontuur.
  

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.