IMS/Voltena kampioen in 1B (v)

24 Apr 2018 - door Ber Nederstigt

IMS/Voltena uit Nieuwendijk is kampioen geworden in de 1edivisie B. In een zinderende wedstrijd tegen nummer 2 VoCaSa in Nijmegen verloor de debutant in deze divisie weliswaar met 3-2 (na 2-0 achter), maar het was genoeg voor het kampioenschap. En daarmee leverde het team van trainer Jo Rullens een unieke prestatie. In vier jaar tijds promoveren van de 3edivisie naar de Topdivisie! Voor VoCaSa rest nu PD-wedstrijden.

Ook onderin zijn de kaarten definitief geschud. Het Wageningse Scylla was al gedegradeerd en dat geldt nu ook voor VC Wik Groot-Ammers. Door thuisverlies met 3-1 tegen Zaanstad, mag WIK volgende seizoen weer acteren in de 2edivisie. En voor Peelpush geldt  PD-wedstrijden, ondanks 3-2 winst op Volley Tilburg.

De overige teams mogen gaan genieten van een zomervakantie en zich vanaf half augustus gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen en mogelijk veranderingen binnen het team. Dat geldt zeker voor Spaarnestad waar trainer/coach Vera Koenen vertrekt naar Sliedrecht Sport en de speelsters Dineke van Dijken, Marije Bouwknegt en Sanne van Werkhoven stoppen Daarnaast gaat libero Kelly Selten een wereldreis maken en gaan Anne Rongen, Marly Bak, Rianne Stok en Denise de Kant wellicht hun heil elders zoeken. Dat wordt dus een grote klus voor de nieuwe trainer/coach van Spaarnestad om een nieuw team te gaan formeren.     

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.