Volero pakt voorsprong in finalestrijd

23 Apr 2018
(©CEV)

De derde finalewedstrijd in Zwitserland is afgelopen vrijdag gewonnen door Volero Zürich. Komend woensdag moet Tess von Piekartz met Sm´Aesch Pfeffingen winnen om er een beslissende wedstrijd tegen het team van coach Avital Selinger uit te slepen.

Bij de tweede wedstrijd nam voorzitter Stav Jacobi van Volero geen enkel risico, voordat zijn club naar Frankrijk vertrekt wil hij de 13e landstitel hebben. Hiervoor heeft hij er geen problemen mee de grenzen van de regelementen van de Zwitserse volleybalbond op te zoeken. Door geen Zwitserse speelsters op te stellen legt de volleybalbond Volero nu een boete op. Vele volleybalfans, vooral in de omgeving van Basel, reageerden verontwaardigd op deze bijzondere actie.

Ook de speelsters van Sm’Aesh hebben er natuurlijk over gesproken. Von Piekartz stelt dat de frustatie het gevoel dat ze moeten en kunnen winnen alleen maar vergroot: “Het maakt niet uit of er wel of geen Zwitserse in het veld staan.. we kunnen ze verslaan! Dit hebben we ook vaak tegen elkaar gezegd en we kregen juist een extra motivatie daarvan.” Beide teams waren bijzonder gemotiveerd bij aanvang van de derde wedstrijd maar het was Sm'Aesch die met twee punten voorsprong de tweede technische time-out in ging. Door rake klappen van topscoorder Nicole Walch en fouten aan de kant van Volero ging de eerste set naar de gasten. De start van de tweede set was eveneens voor het team uit Basel, maar mede door een scheidsrechterlijke dwaling liep het het team van Selinger uit tot 22/17. De spectaculaire derde set ging tot 13/13 gelijk op maar aanvallend maakten Ana Bjelica en Laura Unternährer het de verdediging van Sm’Aesch bijzonder lastig. Dit leverde Volero de setwinst op. De eerste helft van de vierde set ging gelijk op tot Selinger met 16/19 op de bordjes de time-out in moest vluchten. Zijn collega Andi Vollmer aan de andere kant deed hetzelfde bij de stand 18/20 en had meer succes. Via 18/22 sleepte Sm’Aesch er een tie-break uit. Ze kwamen tot een voorsprong van 11/12 maar daarna ging het team van Selinger erop en erover en won dus deze spannende wedstrijd (18/25, 25/21, 25/21, 23/25, 17/15). Nicole Walch werd met 25 punten topscoorder.

Of Jacobi komende woensdag weer alle Zwitserse speelsters buiten het veld laat is voor Von Piekartz niet van belang: “Wij kunnen ook winnen van ze.. we zijn meer een team en echt op elkaar ingespeeld. We gaan voor alle ballen en we zitten goed in de flow.” Wanneer Sm’Aesch komende woensdag wint wordt de beslissende wedstrijd op vrijdag 27 april gespeeld. De wedstrijden zijn live te volgen via de volgende link. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.