Volero Zürich wint zonder Zwitserse inbreng

19 Apr 2018
(©CEV)

In de tweede play-off finale wedstrijd in Zwitserland heeft favoriet Volero Zürich de overwinning naar zich toegetrokken. Nadat Sm’Aesh Pfeffingen eerder in eigen huis de overwinning pakte is de stand nu weer in evenwicht. De overwinning heeft Volero wel een boete van 20.000 CHF gekost.

Met minimale voorsprong ging Volero van coach Avital Selinger de eerste technische time-out in (8/7) en zette door sterk blokkeerwerk Sm’Aesch onder druk. Uiteindelijk werd deze set door het team van de Nederlandse setter Tes von Piekartz gewonnen. De goed spelende Servische diagonaal Ana Bjelica zorgde bij Volero voor de punten en de 16/11 voorsprong in de tweede set. Sm’Aesh kon niet veel terug doen en Volero maakte 1-1. Via 10/4 en 14/8 ging de overwinning in de derde set ook naar Volero. Sm’Aesh kwam tot een voorsprong van vijf punten in de daaropvolgende set (11/16) maar na een spannende ontknoping ging de overwinning naar de thuisploeg (22/25, 25/18, 25/21, 26/24).

Alle teams in de Zwitserse NLA moeten te allen tijde twee Zwitserse speelsters opgesteld hebben. De libero telt hierbij niet mee. Wanneer deze regel overtreden wordt legt de kampioenscommissie een boete op van 10.000 CHF per speelster. In de vierde set wisselde Selinger zowel de Zwitserse passer-loper Laura Unternährer als de Zwitserse hoofdaanvaller Gabi Schottroff voor een buitenlandse speelster. Dit maakt dat Volero een boete van 20.000 CHF (ong. €16.700) krijgt. De voorzitter van de Volero Zürich, Stav Jacobi zegt er het volgende over: “Ik heb het reglement niet overtreden, in plaats daarvan betaal ik nu 20.000 frank”. De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 20 april in Im Birch (Zürich). Eventueel worden er dan nog twee wedstrijden afgewerkt op 25 en 27 april. De wedstrijden zijn live te volgen via de volgende link.

Bron: SRF en Swiss Volley

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.