Sterren van Modena sneuvelen in strijd om scudetto

16 Apr 2018
Tsvetan Sokolov, de diagonaalspeler van Civitanova, valt aan tegen Modena.

Het sterrenensemble van het Italiaanse Modena wordt ook dit seizoen geen kampioen van Italië. De ploeg van de Franse showman Earvin Ngapeth en Braziliaanse spelmaker Bruno ging in de halve finale van de play-offs in vier wedstrijden ten onder tegen Civitanova.

Twee keer verloor de ploeg van Maarten van Garderen, die tijdens de play-offs niet vaak in het veld stond, met 3-2 van de regerend kampioen. Er werd één keer met 3-1 gewonnen, maar zondagavond viel het doek door de 3-1 nederlaag in Modena. 

Dit betekent het einde van een tumultueus seizoen voor de ploeg van de omstreden trainer Radostin Stoytchev, die bepaald niet goed op kan schieten met zijn twee grote vedetten. Inmiddels heeft Ngapeth zijn vertrek aangekondigd aan het Russische Kazan. Alles wijst er verder dat Bruno, ook als gevolg van zijn antipathie voor de trainer, komend seizoen bij concurrent Civitanova gaat spelen.  Ondertussen gaan er ook geruchten over een mogelijk vertrek van trainer Stoytchev zelf, die er niet in is geslaagd van deze sterrenploeg een hecht team te smeden.

Civitanova, met de sterke diagonaalspeler Tsvetan Sokolov (zie foto), neemt het in de finale op tegen Perugia of Trentino. Deze ploegen spelen een vijfde en beslissende wedstrijd in hun halve finale. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.