WSV in zetel voor titel in 1A (V)

16 Apr 2018 - Magrietha Top

WSV heeft afgelopen weekend hele goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de eerste divisie A. Zelf won de ploeg uit Warnsveld met 4-0 van RIvo en ze zagen concurrent Krekkers toch wel enigszins verrassend onderuit gaan bij en tegen VCV. Zaterdag aanstaande spelen beide ploegen tegen elkaar, WSV heeft dan aan slechts één gewonnen set al voldoende om de kampioenschaal te kunnen ontvangen. Nummer 3 Sudosa-Desto ging toch ook wel onverwacht onderuit in Zwolle en ook nummer vier Dynamo werd verslagen, Dash was de betere in deze confrontatie. Daar profiteerde Set-up ’65 2 nipt van, door de buren van DeVoKo te verslaan en zo de positie van Dynamo op de ranglijst over te nemen. Onderin won het team van de Bevers van Tjoba.  

WSV, sinds een week trotse koploper, ging voortvarend van start tegen RIvo. Na twee set was er geen vuiltje aan de lucht. De derde set was enorm spannend, Rivo wist van geen opgeven, maar moest bij 28-26 toch de winst aan WSV laten. De vierde set ging weer met ruimere cijfers naar WSV. Een prachtige 4-0 overwinning en sowieso nog een week aan kop! 

 

Voor naaste belager Krekkers, wekenlang bovenaan diezelfde ranglijst, lijkt het seizoen een paar wedstrijden te lang te duren. De voorsprong op de nummer twee was vorige week definitief verdwenen, maar afgelopen zaterdag liep de ploeg toch wel serieus averij op. Een onverwachte nederlaag tegen een goed spelend VCV, zorgde voor een hele moeilijke uitgangspositie voor de laatste wedstrijd. Maar moeilijk is niet onmogelijk en de ploeg uit Mariaparochie heeft alles nog in eigen hand. Ze hoeven alleen maar ‘even’ met 4-0 van WSV te winnen komende zaterdag. Over spetterende slotstukken in de competitie gesproken! 

 

Sudosa-Desto was aan een goede serie bezig door onder meer overwinningen op Krekkers, Dynamo en WSV, maar zaterdag waren ze niet opgewassen tegen de reserves van Zwolle. Twee keer kon de ploeg nog een achterstand wegwerken, maar de vijfde set moesten ze toch wel met ruime cijfers aan de thuisploeg laten. 

 

Dynamo vocht een heel spannend duel uit met Dash. Na het bericht van afgelopen week over het terugtrekken van de ploeg uit Vorden, bleek de ploeg getergd. Dit resulteerde in een knappe overwinning op Dynamo. Met name de laatste twee sets was het verschil minimaal, maar toch bleek Dash vier sets de betere. 

 

Set-up ’65 2 ging op bezoek bij DeVoKo. Daar werd er met 2-3 gewonnen. Dit ging niet zonder slag of stoot, want om de winst te boeken moest er wel een 2-0 achterstand weggewerkt worden. Maar dit lukte op wilskracht en met 14-16 in de vijfde set kan gesproken worden over een zwaarbevochten overwinning. 

 

Tjoba kreeg de Bevers op bezoek. Voor de Bevers lijkt de degradatie onontkoombaar, de dames uit Lemelerveld kenden een zwaar seizoen in de eerste divisie. Veel blessures en bijna nooit een volledig team wat beschikbaar was maakten het tot een bijna onmogelijke taak om handhaving te bewerkstelligen. Zaterdag was er nog wel een knappe overwinning op Tjoba. Hier waren wel vijf sets voor nodig, maar de overwinning kon worden bijgeschreven. 

 

Volgende week ook hier de laatste ronde. Er is nog niets beslist, dus er volgt nog een hele spannende zaterdag de 21eapril! 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.