Marrit Jasper vertrekt na een seizoen bij Dresden

15 Apr 2018 - Van onze correspondent
@dirk michen/DVL, @CEV

Marrit Jasper vertrekt na een seizoen alweer bij het Duitse Dresdner SC.

De Friezin kwam vorige zomer over van VfB Suhl waar ze een prima eerste jaar in het buitenland beleefde onder trainer Han Abbing na haar vertrek bij VC Sneek. Ze verdiende daarmee een transfer naar de meervoudig Duits kampioen Dresden. Het seizoen bij het team van Myrthe Schoot begon ongelukkig omdat ze bij de eerste de beste training in Dresden haar enkelbanden volledig afscheurde. Het duurde daardoor lang voordat ze haar opwachting kon maken in de ploeg.
Ze was daarbij veelal veroordeeld tot een reserverol omdat de ploeg na een nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen, begon aan een lange zegereeks. Daardoor was er weinig reden voor trainer Waibl om aan zijn team te sleutelen. Dresden won de nationale beker en eindigde achter Stuttgart als tweede in de reguliere competitie. Jasper kwam vooral binnen de lijnen op momenten dat het team het passend lastig had.

Basisplaats
Aan het eind van het afgelopen seizoen, in de play-offs, dwong Jasper alsnog een basisplaats af. Dresden sneuvelde uiteindelijk in de halve finales tegen titelhouder Schwerin.
In de evaluatie van het seizoen kwam trainer Waibl tot de conclusie dat zijn team vooral op de passer/loper plek meer lengte en power nodig had. Dat leidde ertoe dat Jasper en de Tsjechische Eva Hodanova geen contractverlenging krijgen.
Waibl laat op de site van de club weten dat hij het een moeilijke beslissing vond om afscheid te nemen van het duo. “Zelden heb ik zo’n moeilijke beslissing moeten nemen. Eva en Marrit zijn prachtige speelsters die een voornaam aandeel in ons succes dit seizoen hadden. Ze hebben een geweldig karakter waardoor ze in elke ploeg zullen passen.”
Op dezelfde plek laat Marrit Jasper weten dat “ik een werkelijk heel mooi seizoen heb gehad in Dresden. Ik heb veel geleerd en mijn eerste medailles gepakt in Duitsland. Het was geweldig om te zien hoeveel fans deze club heeft. Ik heb nog nooit in een team als dit gespeeld, zoveel aardige personen. Ik heb hier veel vrienden gevonden en had enorm veel lol met hen. Ik wil zowel fans als team enorm bedanken voor dit geweldige seizoen.”

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.