Subtop laat het afweten in Topdivisie (V)

15 Apr 2018 - Magrietha Top

Ook al gaat het in de Topdivisie niet meer over beslissende wedstrijden, toch wil elk team nog het beste uit zichzelf halen en voor een zo goed mogelijk eindresultaat gaan. Of dat voor de ploegen in de middenmoot meer geldt dan voor de subtop valt niet te bewijzen, maar de resultaten doen dit wel vermoeden. De gehele subtop liet het afweten dit weekend. Kampioen Apollo 8 won weliswaar nipt van VCN, maar nummer twee Donitas verloor van VV Utrecht, nummer drie US verloor van Sneek 2, nummer vier Alterno 2 verloor van Dynamo en nummer vijf Veracles verloor van Orion. Onderin wist Taurus een puntje te pakken tegen PDK. 

 

 

Apollo 8 ging op bezoek in Capelle en stond na twee spannende sets met 2-0 voor. Daarna ging het helemaal mis voor de bezoekers, of VCN leek even in een andere versnelling te schakelen. Via 25-10 en 25-17 maakten ze 2-2 gelijk. De vijfde set was spannend, maar Apollo 8 was net op tijd bij de les om via 13-15 de wedstrijd naar zich toe te trekken. 

 

Runner-up Donitas ging thuis met forse cijfers onderuit tegen VV Utrecht. Na twee sets was het 1-1, maar daarna was Utrecht veel beter dan de studentes; via twee keer 15-25 mochten ze drie punten bijschrijven. VV Utrecht vierde weer een mooi feestje in het noorden, als we de beelden van social media mogen geloven. 

 

US ging op zondag op bezoek bij Sneek 2. Hoewel al gedegradeerd, waren de Friezinnen niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. US nam nog wel een 2-0 voorsprong, maar daarna was het de beurt aan Sneek 2. Ze kwamen eerst op 2-2 en in de vijfde set werd er genadeloos uitgehaald. Via 15-5 was er een 3-2 thuisoverwinning. 

 

Ook Alterno 2 kon het niet bolwerken tegen het lager geplaatste Dynamo. Hoewel een stadsderby altijd beladen is, was het op basis van de scorebordjournalistiek logisch dat Alterno 2 de wedstrijd zou winnen. Maar dat statistiek slechts kansberekening is bleek ook zaterdag wel weer. Dynamo won met 3-1 en is met een indrukwekkend slotakkoord bezig dit seizoen. 

 

Nummer vijf Veracles ging op bezoek bij Orion. Na vier heel wisselvallige sets stond het 2-2. Eigenlijk werd elke set ruim gewonnen; de eerste en de derde set door Veracles en Orion ging met de tweede en de vierde set aan de haal. De vijfde set werd een ware thriller, waar het beslissende punt pas bij 17-15 voor de thuisploeg op het scorebord stond. 

 

Taurus speelde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen PDK. Hoewel ook de ploeg uit Houten al een paar weken gedegradeerd is, was dit geen reden om niet vol voor de winst te gaan deze wedstrijd. En dat lukte nog bijna ook. Twee keer kwamen ze op voorsprong, maar twee keer was PDK weerbaar. Ook de vijfde set ging na een spannend slot naar de bezoekers uit Huizen. 

 

Een interessant scoreverloop dus, bij eigenlijk alle wedstrijden. Volgende week is voor de meeste ploegen de laatste wedstrijd gepland. Voor Alterno 2 en Apollo 8 zit de competitie erop.  

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.