Zwolle voert spanning op met winst op Sneek

15 Apr 2018 - Eline Draaisma
© FotoOverkleeft.nl | Chris Overkleeft

Regio Zwolle Volleybal heeft gisteren hele goede zaken gedaan voor de tweede plek in de kampioenspoule door met 3-1 te winnen van VC Sneek. De Zwolse ploeg nadert Sneek daarmee op één punt en Coolen-Alterno kan vandaag met een overwinning zelfs op gelijke hoogte komen. 

Voor Zwolle was de wedstrijd tegen Sneek de laatste kans om aansluiting te vinden bij de tweede plek, terwijl Sneek met een overwinning Zwolle definitief had kunnen afschudden. Set één ging nog wel nipt naar de gasten, die bij de big points het hoofd koel wisten te houden. Vooral aan de hand van Paula Boonstra kwam het Friese team via 26-28 op een 0-1 voorsprong. Dat betekende voor de thuisploeg dat er drie sets achter elkaar gewonnen moesten worden. Het lukte het team van Wilfried Groothuis om het spel om te draaien en Sneek onder druk te zetten. Met goed volleybal had Zwolle in de twee daaropvolgende sets steeds het initiatief en lukte het de ploeg van Abe Meininger niet om dat te doorbreken. Met 25-18 en 25-16 stond er de 2-1 voorsprong op het scorebord. 

Zwolle wilde nu ook de vierde set winnen om een vijfsetter te voorkomen, maar het was in eerste instantie Sneek dat het voortouw nam (5-10). De thuisploeg liet zich echter niet gek maken en had halverwege de set de voorsprong alweer ingelopen. Vervolgens was het stuivertje wisselen, maar dit keer was het Zwolle dat bij de big points het beste van het spel had en zo via 25-22 de wedstrijd wist te winnen en drie punten kon bij laten schrijven. Uitblinksters bij Zwolle waren Ester de Vries, die met 20 punten topscoorster werd, en Anneke Ykema die vooral blokkerend heel erg goed was en maar liefst 10 killblocks produceerde (15 scores totaal). Ook Iris Reinders en Manon Zeeboer scoorden meer dan tien punten voor de thuisploeg. Voor de gasten maakten Paula Boonstra (15) en Aniek Siebring (13) de meeste punten. Met dank aan Ykema was Zwolle vooral in het blok veel beter (17 om 8). 

Laatste speelronde beslissend
Regio Zwolle Volleybal staat nu derde met één puntje achterstand op Sneek. Beide teams zullen nu gaan kijken hoe Coolen-Alterno het er vandaag vanaf brengt tegen Sliedrecht Sport. Tijdens de laatste speelronde zal dan duidelijk worden wie er naar de finale gaat. Sneek en Alterno spelen dan woensdag al tegen elkaar. Zwolle speelt zondag en weet dan eventueel wat het moet doen voor een finaleplek. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.