Zussen Fledderus zorgen voor nieuw elan bij DOK Dwingeloo

15 Apr 2018 - Magrietha Top
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Volleybalvereniging DOK uit Dwingeloo was jarenlang werkelijk een bolwerk in Drenthe. Met name de jeugd- en dameslijn maakte heel lang de dienst uit in het Noorden van het land. De prijzenkast puilde werkelijk uit en het eerste damesteam speelde eredivisie. Maar zoals bij veel verenigingen ging het ook mis bij DOK. Speelsters vertrokken, de sponsor stopte en het volleybalbolwerk stortte in 2012 als een kaartenhuis in elkaar. Maar er gloort licht aan de horizon. De zussen Riëtte en Renate Flederus zetten zich inmiddels met hart en ziel in voor de club en dat zorgt voor nieuwe energie en betere prestaties!

 

RTV Drenthe maakte een item over de zussen, die in de volleybalwereld natuurlijk behoorlijk naam hebben gemaakt. Riëtte speelde honderden interlands en ook zus Renate speelde in de eredivisie. Samen werden ze afgelopen zaterdag kampioen in de promotieklasse en dwongen zo, via die winst een plek af in de derde divisie. Het item leverde een mooi interview op, waar de zussen vol enthousiasme vertellen over hoe bijzonder het is om dit weer te doen. Renate kijkt al uit naar de rit op de platte kar door het dorp en Riëtte geeft aan dat dit bij wijze van net zo mooi is als haar 398einterland. 

 

Maar naast het eigen kampioenschap is DOK ook bezig om de jeugdleden weer te enthousiasmeren. Samen met Robyn Groenewegen wordt er hard gewerkt om weer een gestroomlijnde vereniging op te bouwen. Jeugdleden krijgen dezelfde technieken en systemen aangeleerd en dat moet resulteren in een goede gedegen opleiding. Op deze manier kunnen jeugdleden doorstromen naar de eigen seniorenteams. Een mooi initiatief dat hopelijk voor de dorpsclub zijn vruchten af gaat werpen. 

 

Het hele item kunt u vinden op RTV Drenthe. 

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/133529/Volleybalzussen-Riette-en-Renate-Fledderus-nemen-DOK-op-sleeptouw  

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.