Italië te sterk voor Nederland op EK meisjes onder 17

15 Apr 2018 - Door Andre Triep
(©CEV)

Onze Jeugd Oranje meisjes hebben zaterdag in Sofia een moeilijke dag gehad in de wedstrijd tegen Italië. De Italiaanse meisjes controleerden de wedstrijd vanaf het begin. Met veel servicedruk en een sterk blok stond Nederland onder druk en daarnaast was de Italiaanse aanval oppermachtig. Het werd een duidelijke overwinning voor Italië: 3-0 (25-14, 25-12, 25-12).

Coach Eelco Beijl startte met Kim Klein Lankhorst, Jette Kuipers, Britte Stuut, Anna Zijl, Iris Vos, Jolijn de Haan en libero Romy Brokking. Via de dubbele wissel met Hyke Lijklema en Annika de Goede en later de vervanging van Iris Vos door Mirte van der Sluijs probeerde Eelco Beijl het tij te keren. Nederland kon echter geen grip op Italië krijgen. Bij Italië was passer/loper Loveth Omoruyi de meest waardevolle speelster met 13 punten. Bij Jeugd Oranje hadden Jette Kuipers en Mirte van der Sluijs met vijf punten de beste scores. Bij Nederland scoorde alleen Britte Stuut twee blokpunten.

Het bracht Eelco Beijl na afloop tot de uitspraak dat Italië niet een niveau, maar wel twee of drie niveaus beter was dan Nederland. Op 25 juli 2017, dus bijna negen maanden geleden, speelden vrijwel dezelfde teams ook in Sofia tegen elkaar en ook toen won Italië ook met 3-0 (25-21, 25-22, 25-14). Beide teams namen toen deel aan het EK voor meisjes onder 16 (waar Italië Europees kampioen werd en Nederland als vijfde eindigde). Ook dit jaar lijkt Italië op weg naar het podium met prijzen.

Nederland kan zich zondag herpakken tegen Oekraïne, dat zaterdag ook zijn tweede wedstrijd met 3-1 verloor tegen Duitsland. Bij Duitsland was Sita Stockmann weer de uitblinkster met 23 punten, terwijl bij Oekraïne diagonaal Kateryna Tkachenko, met 15 punten de meest waardevolle speelster was. De wedstrijd start om 14.00u Nederlandse tijd.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.