Tess Von Piekartz stopt

12 Apr 2018 - Annelien Alons
©CEV ©RHF-Ronald Hoogendoorn

Spelverdeelster Tess von Piekartz heeft aangegeven aan het einde van dit seizoen met volleybal te stopppen. Met haar Zwitserse ploeg Sm’Aesch Pfeffingen speelt ze komend weekend de eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap in Zwitserland.

Na twee jaren bij Sm’Aesch komt er dus nu een voorlopig einde aan topsport in het leven van Piekartz. Ze neemt nu eerst enkele maanden de tijd om voor zichzelf te ontdekken of ze volleyballen mist: “Het topsport leventje is heerlijk. Je staat op, je gaat trainen, eten, slapen, trainen, eten en slapen. Een heerlijk ritme waar andere mensen een moord voor zouden doen. Toch zette het mij aan het nadenken, omdat ik er veel voor moet opgeven.” Op haar persoonlijke blog sluit ze een comeback niet uit: “Ik heb altijd de ambitie gehad om te volleyballen, maar nu is het tijd voor wat anders. En mocht dat niets opleveren, kan ik het volleybal weer oppakken.” Lees het volledige bericht hier.

Von Piekartz speelde eerder bij Set-Up'65 en Pollux in de Nederlandse competitie. Hierna speelde ze vijf jaar in Duitsland bij USC Münster en Rote Raben Vilsbiburg. Sinds 2016 speelt ze bij Sm'Aesch Pfeffingen in Zwitserland.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.