AVV Keistad Heren 1 wint de kraker tegen Sovoco

09 Apr 2018

Afgelopen zaterdag stond in de 1e divisie de streek derby tegen Sovoco uit Soest op het programma voor de mannen van AVV Keistad. De Amersfoorters waren erop gebrand om deze kraker te winnen.

In een volle sporthal Midland is het AVV Keistad gelukt om als winnaars uit de strijd te komen. 

AVV Keistad begon de wedstrijd met Djim Baas, Jurgen de Graaf, René van der Lugt, Martijn Krimp, Tom Slaghekke, Alwin Hendriks en libero Joeri Hazelaar. De eerste set begonnen de keientrekkers met volle energie. De set was een gelijk opgaande strijd. Het beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. Deze set werd gewonnen door Keistad met 25-19. 

De tweede set waren de rollen omgedraaid. Keistad maakte meer onnodige fouten en Sovoco was scherper in de afronding. Door een goede services serie van Sovoco werd het gat te groot om nog terug te komen in de set. Mede daardoor ging de tweede set met 19-25 naar de mannen uit Soest.

In de derde set ging de knop weer om bij de mannen uit Amersfoort. Vanaf het begin was Keistad duidelijk de betere. Er werd snel een ruime voorsprong opgebouwd door goede aanvallen en mooie blokpunten van Jurgen de Graaf, Tom Slaghekke en René van der Lugt. Dit kwam mede door de goede passing van Joeri Hazelaar, Alwin Hendriks en Pascal Hogeterp. En zo kon spelverdeler Mark Remmerswaal zijn aanvallers goed bedienen. De set ging met een klinkende 25-13 naar Keistad. 

De vierde set liep mooi gelijk op. Sovoco gaf zich niet zomaar gewonnen. Maar de mannen uit Amersfoort waren niet van plan om Sovoco nog terug in de wedstrijd te laten komen en een beslissende vijfde set te spelen. De kleine voorsprong werd aan het einde verder uitgebouwd en de set werd gewonnen door Keistad met 25-19. AVV Keistad wint de kraker tegen Sovoco. 

Voor Keistad staan er nog twee wedstrijden op het programma. Aankomende zaterdag, 14 april, staat de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Scylla uit Wageningen op het programma voor de Amersfoorters. De mannen van Keistad gaan er ook deze uitwedstrijd weer voor om als winnaars uit de strijd te komen.

AVV Keistad – Sovoco (3-1; 25-19, 19-25, 25-13, 25-19)


(Bron: AVV Keistad)

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.