Krijn Verlek en Jos van der Pluijm nieuw trainersduo Sovoco

07 Apr 2018

Krijn Verlek en Jos van der Pluijm zijn komend seizoen trainer/coach van Van den Hengel/Sovoco. Het duo is afkomstig van VTC Woerden, waar zij momenteel ook het eerste damesteam onder hun hoede hebben. In twee jaar tijd lieten zij dat team als promovendus uitgroeien tot de huidige nummer vier van de tweede divisie. Eerder werkte het tweetal in de eerste divisie samen bij Volley Meerkerk ‘95. 

Krijn Verlek is al meer dan vijftien jaar achtereenvolgend werkzaam op divisieniveau. Sinds drie seizoenen vormt hij een vast koppel met Jos van der Pluijm. Het tweetal wil van Sovoco een stabiele tweede divisionist maken, met op den duur de ambitie om terug te keren naar de eerste divisie. Een uitdaging, gezien het team vorig seizoen via promotie/degradatiewedstrijden in de tweede divisie bleef en ook nu nog niet zeker is van een verlengd verblijf in diezelfde divisie. “Wij zijn ambitieus en houden wel van een uitdaging. Wij vinden het belangrijk dat het een groep is die hard en goed wil trainen, leergierig is en er wat extra’s voor wilt doen. Elke training gaan we ervoor om speelsters en daarmee het team stabieler en beter te maken. Daarbij verwachten wij dat iedereen eerlijk naar elkaar is, elkaar wat gunt en aanspreekt als er niet 100% inzet wordt getoond. En dan nog misschien wel het belangrijkste, dat het gezellig is en wij veel plezier met elkaar beleven. Het publiek moet de spelvreugde, het enthousiasme en de gedrevenheid kunnen zien,” leggen Verlek en Van der Pluijm uit.

Zaterdag 14 april ontvangt Sovoco om 15.45 uur in sporthal De Bunt de huidige club van het nieuwe trainersduo, VTC Woerden. “Dat is voor ons geen andere wedstrijd dan anderen. Wij willen met goed spel overtuigend winnen en zo ook het seizoen in Woerden in stijl afsluiten,” besluiten Verlek en Van der Pluijm.


(Bron: Sovoco)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.