Sint Anthonis is er klaar voor!

16 Apr 2018 - door Sanne Westerterp

Met nog maar één wedstrijd in de reguliere zaalcompetitie voor de boeg, kijkt menig volleyballer waarschijnlijk al uit naar het leukste en gezelligste periode van het volleybalseizoen. De buitentoernooien komen er namelijk weer aan. Niets is leuker dan samen met je teamgenoten het zaalseizoen af te sluiten op één van de vele buiten toernooien en waar doe je dat nou het liefste? Juist op het Pinkstertoernooi in Sint Anthonis oftewel St Tunnis.

De organisatie van het Pinkstertoernooi heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Met het motto 'alles moet anders' is er voor de editie van 2018 vrijwel in het geheel voor een andere opzet gekozen. Het bestuur en al zijn vrijwilligers zijn al vanaf juni 2017 druk in de weer om alle nieuwe ideeën uit te werken en te zorgen dat het voor het Pinksterweekend klaar is.

De concurrentie is moordend maar de organisatie heeft er het volste vertrouwen in dat dit moet gaan lukken. Ons concept van 2018 vernieuwend, is van deze tijd en absoluut de bom!

Jeugdtoernooi en kamp
Onder het motto 'De jeugd heeft de toekomst' heeft de organisatie dit jaar extra geïnvesteerd in het jeugdtoernooi. Het verdwijnen van het ODI toernooi was voor veel verenigingen een aderlating. Deze verenigingen zijn sinds het laatste ODI toernooi dan ook op zoek naar een nieuw toernooi wat is ingericht op jeugd. Zo ook volleybalvereniging Polaris uit Helmond. Mede dankzij hen is dan ook het nieuwe concept 'Het Pinkstertoernooi Jeugdkamp' van de grond gekomen.

Dus voor alle verenigingen die nog naar een geschikt toernooi voor hun jeugdspelers zoeken of nog een jeugdkamp moeten organiseren. Zoek niet verder!
Alle deelnemers aan het jeugdtoernooi op zaterdag 19 mei, kunnen overnachten op een nabijgelegen camping. Daar zullen zij met hun tentjes op een speciaal ingericht jeugdveld terecht kunnen. Daarnaast zijn de meeste jeugdleden helaas nog te jong voor de bekende Pinkster Party’s. In overleg met de camping hebben we kunnen regelen dat er speciaal voor alle jeugdleden een eigen feest zal worden georganiseerd op de camping zelf.

Voor de jeugdleden  die graag nog een dag willen volleyballen  hebben we ook een oplossing. De teams uit de A jeugd zullen, indien ze twee dagen willen spelen, ingedeeld worden in de poule Derde divisie en lager terwijl de B en C jeugd ieder hun eigen competitie uitvecht. Net als de senioren zullen alle jeugdteams ook 4 tegen 4 gaan spelen.

Hoofdtoernooi
De grootste verandering is doorgevoerd op het hoofdtoernooi.  Na 61 jaar 6 tegen 6, zal er op de 62e editie van het Pinkstertoernooi 4 tegen 4 volleybal te zien zijn. Dit alles in de bekende poule indeling (ere/topdivisie – eerste/tweede divisie – derde divisie en lager) en op een veld van 7x7 meter. Gegarandeerd meer actie en beleving in het veld en door de kleinere teams zou het eenvoudiger zijn om team bij elkaar te krijgen waarmee je die felbegeerde eerste plaats in Sint Anthonis wil veroveren.

Beachvolleybal
Ook voor wat betreft het beachvolleybal is er het één en ander veranderd. De afgelopen jaren was Sint Anthonis altijd één van de gastlocaties voor het Eredivisie Beachvolleybal. Om verschillende redenen is er dit jaar voor gekozen om te stoppen met het Eredivisie Beachvolleybal en door te gaan met, op zaterdag, het Junior Beach Circuit. Op zondag en maandag is het de beurt aan de mannen (zondag 20 mei) en de vrouwen (maandag 21 mei) om uit te komen in de Topdivisie Beachvolleybal.

Pinksterparty
Het Pinkstertoernooi is al jaren bekend om zijn grootse feesten. Ook dit jaar is er weer genoeg entertainment. Op vrijdag, zaterdag en zondag avond zullen er weer 3 steengoede bands in combinatie met 3 super DJ’S onze feesttent op zijn kop gaan zetten. Daarnaast is er dit jaar voor het eerste een tweede podium met, jawel, Silent Disco.
Verder is er niet alleen in de avond amusement, maar ook overdag is er van alles te beleven op ons nieuwe barpodium.

De camping (voorheen de Herberg) is ook druk bezig om er voor te zorgen dat de oude tijden daar ook zullen herleven. Voor hen, voor het Pinkstertoernooi, maar zeker voor iedereen die de Herberg heeft meegemaakt zou het erg fijn  zijn als dit weer gerealiseerd kan en mag worden.

Al het bovengenoemde is slechts een deel van alle veranderingen op het Pinkstertoernooi. De organisatie hoopt dan ook van harte dat alle trouwe lezers van de volleybalkrant het toernooi zullen vereren met een bezoek. Voor meer informatie bekijk onze website (www.pinkstertoernooi.nl) of via facebook (www.facebook.com/pinkstertoernooi)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.