Spanning stijgt in onderste regionen in 1B

13 Mar 2018 - Rolan de Visser

Onderaan de ranglijst is het ongemeen spannend in de eerste divisie B. Het verschil tussen nummer elf en nummer zeven bedraagt slechts vier punten. Skunk, daarentegen, staat er, met een achterstand van vijftien punten op de nummer elf, niet bepaald florissant voor.

Velo wist uit bij Taurus een broodnodige 1-3 overwinning te boeken. Nadat de overwinning binnen was, vierde Velo de teugels waardoor de Houtenaren de eer redden.
Next Volley Dordrecht deed uitstekende zaken door Skunk puntloos achter te laten, waardoor zij VC Krimpen passeren op de ranglijst. De Krimpenaren wisten geen set te ontfutselen bij koploper VCN en verloren voor de tweede maal dit seizoen de IJsselderby.
Zaanstad pakte na een tiebreak drie punten thuis tegen VV Utrecht, waardoor alles nog dichterbij elkaar kwam.
Tenslotte, onbelangrijk voor de staart van de competitie, wist Peelpush in de Körref de zege op Sliedrecht sport na vijf sets te beklinken.

Naast dat het in de staart spannend is, is de strijd om de tweede plek nog volop in gang. Zaterdag reisde VC Voerendaal af richting Rijswijk, om het tegen de plaatselijke vereniging op te nemen. VCV verkleinde de achterstand tot twee punten door met 1-3 te winnen in de Marimbahal.
De tweede plek levert in principe niks op. Echter, wanneer er een terugtrekking in de topdivisie plaatsvindt, dan zou er een mogelijkheid bestaan om als nummer twee toch te promoveren. Al dan niet na een beslissingswedstrijd met de nummer twee uit 1A.

Aankomend weekend staat speelronde 18 op het programma. De reserves van Sliedrecht Sport nemen het op tegen subtopper Taurus. VC Krimpen gaat voor de stunt tegen de mannen van Inter Rijswijk. Een uurtje later, zal de arbiter het eerste fluitsignaal geven voor VV Utrecht tegen VCN in de Galgenwaard. Velo ontvangt Skunk, terwijl 240 kilometer verderop de Limburgse derby tussen Peelpush en VC Voerendaal wordt uitgevochten. Afsluitend bezoekt Zaanstad Next Volley in een belangrijk potje in de onderste regionen.Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.