Diefenbach met Tours aan kop, dreigende uitsluiting Paris Volley

13 Mar 2018 - door Eric Roeske

Met nog slechts twee speelronden te gaan in de Franse Ligue A, voordat de play-offs van de bovenste acht ploegen starten, voert Tours met Jasper Diefenbach de ranglijst aan. De voorsprong op landskampioen Chaumont is slechts één punt.

Op plek drie met vier punten achterstand staat het hoofdstedelijke Paris Volley van Wouter ter Maat. Poitiers met Thomas Koelewijn volgt op de voet. 

Donkere wolken pakken zich echter samen boven Paris Volley, dat negen keer landskampioen werd in de laatste zeventien jaar. Op 3 maart is een communiqué uitgevaardigd door de instantie die het administratief, financieel en juridisch beleid van profclubs controleert. Daarin worden maatregelen aangekondigd die uitsluiting voor de play-offs en degradatie naar de tweede liga van Paris Volley bewerkstelligen. Dit alles vanwege financieel wanbeleid.

Parijs-speler Ter Maat reageerde maandagavond richting  Volleybalkrant als volgt: ,,Ze zijn er nog mee bezig om het op te lossen. Wat wij te horen krijgen is dat we gewoon play-offs spelen en dat we niet degraderen. Dus dat is positief.” Ook een andere bron meldt dat Paris Volley bezwaar zou gaan aantekenen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Zeker van de play-offs is in ieder geval het Tourcoing van Tim Smit op plek zes. Nantes met Robin Overbeeke, Floris van Rekom, Michael Parkinson en Dirk Sparidans zal alle zeilen bij moeten zetten om bij de beste acht te eindigen. Dat moet dan ten koste gaan van het mediterrane Sète dat één punt hoger staat op plaats acht.

Ajaccio speelde vooruitlopend op competitieronde 21 afgelopen week al, en drukte Rennes met 3-0 in grotere degradatiezorgen. Komende vrijdag en zaterdag volgen de andere vijf wedstrijden, waaronder een rechtstreeks treffen tussen Nantes en Sète om plek acht. Nice dat tiende staat en zowel Sète als Nantes nog kan achterhalen, moet dan niet de lachende derde worden natuurlijk.

De stand:

1.         Tours               20-43

2.         Chaumont        20-42

3.         Parijs               20-39

4.         Poitiers            20-37

5.         Ajaccio             21-35

6.         Tourcoing        20-32

7.         Montpellier     20-30

8.         Sète                 20-25

9.         Nantes             20-24

10.       Nice                 20-23

11.       Rennes            21-19

12.       Toulouse          20-14

 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.