1a(m): Alterno blijft winnen

12 Mar 2018 - Wessel Jan Bouwers
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

 

Speelronde 17 leverde niet direct verrassende uitslagen op in de eerste divisie A. De top 3 Donitas, SV Dynamo en Set-Up ‘65 wonnen allen met 4-0 van resp. Avior, Keistad en Apollo 8. Ook EVV pakte tegen VC Zwolle de volle vijf punten. Scylla won -zij het moeizaam- met 2-3 van concurrent Sovoco. Daarmee wonnen alle teams die voorafgaand aan de speelronde hoger geplaatst stonden de onderlinge confrontaties. Alleen de uitkomst tussen VV Alterno en Sudosa-Desto week daar vanaf.

Sudosa-Desto, dat de eerste ontmoeting met 3-1 won, ging in de Alternohal nog voortvarend van start. Al snel stond een 0-5 voorsprong ten faveure van de Assenaren op het bord. Tot de stand van 17-20 bleef die voorsprong gehandhaafd. Alterno zette toch nog maar eens aan en ineens was een 20-20 gelijk een feit. Ook de 22-22 werd nog bereikt, maar toch was het Sudosa-Desto dat met 22-25 de set binnentrok.

Alterno had echter wel het begin van de ommekeer ingezet. Met 25-20, 25-19 en wederom 25-20 kwam Sudosa-Desto er in de volgende sets niet meer aan te pas. Het waren vooral passer-loper Marco van Zuidam en diagonaal Wouter Langendijk aan Apeldoornse zijde waar de bezoekers blokkerend en verdedigend geen antwoord op hadden. Met deze 3-1 overwinning noteert VV Alterno een winstreeks van alweer 4 wedstrijden en daarmee zit de flow er goed in. Na vorig weekend levert dit wederom een stijging op de ranglijst op. Alterno kruipt Keistad met één punt verschil voorbij en staat met 47 punten uit 17 wedstrijden vijfde. Sudosa-Desto blijft vierde met 48 punten uit 16 wedstrijden.

Opvallend is dat de Assenaren van de drie ploegen die hen opvolgen (Alterno, Keistad en EVV) in ieder geval één keer verloren, maar van de bovenliggende top 3 tot nu toe de eerste ontmoetingen wonnen, waaronder dus tegen koploper Donitas, een kunstje dat nog geen ander team flikte dit seizoen. De komende weken moet uitwijzen bij welke teams de promovendus het meest thuishoort. Aanstaande zaterdag ontvangt men nummer 2 SV Dynamo in eigen huis, de donderdagavond erna wordt de inhaalwedstrijd tegen nummer 1 Donitas in Groningen gespeeld en direct de zaterdag daarna mag tegen nummer 3 Set-Up ‘65 in Ootmarsum worden aangetreden. Een zwaar programma dus voor de Assenaren, waarin belangrijke punten verdedigd moeten worden om een goede eindklassering veilig te stellen. Alterno mag komend weekend aantreden tegen VC Zwolle en kan bij goed resultaat mogelijk gaan stijgen naar een vierde plek. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.