Plak eerste in competitie, ontmoet nu Dijkema

12 Mar 2018 - Eline Draaisma
© Rubin/LVF

De laatste ronde van de reguliere competitie in Italië heeft toch nog veranderingen in de stand opgeleverd. Conegliano, dat de laatste weken niet in vorm is, verloor van Pesaro en daardoor gingen Novara en Scandicci het team van Robin de Kruijf in de stand alsnog voorbij. Pietersen won in een vijfsetter van Balkestein-Grothues, terwijl Dijkema met Firenze in vijf sets onderuit ging tegen Filottrano. 

Voor Conegliano zijn het erg slechte weken. Het moet Robin de Kruijf missen door een blessure en heeft nu al drie weken op rij een nederlaag geleden in de competitie. Zonder de Amerikaanse Kimberly Hill werd er verloren van Pesaro. De eerste set werd nog wel gewonnen, maar na de spannende tweede set (26-24) was het gedaan voor Conegliano. Pesaro, met de Belgische Aelbrecht en Van Hecke, pakte via 25-21 en 25-20 de winst. Door de overwinningen van Novara en Scandicci zakte Conegliano vervolgens naar de derde plek in de stand en heeft daarmee een pittig programma in de play-offs. 

Celeste Plak wist met Novara wel te winnen, al kwam dat niet echt als verrassing. De huidige landskampioen is ontzettend goed in vorm en trad thuis aan tegen hekkensluiter Legnano. Coach Massimo Barbolini wisselde veel door en kon veel van zijn wissels speeltijd geven. De overtuigende 3-0 overwinning smaakte extra lekker, want Novara greep door de misstap van Conegliano de eerste plek in de competitie.

Vijfsetters voor Pietersen, Balkestein en Dijkema
Een 2-0 voorsprong in sets was aan Casalmaggiore niet besteed, want het ging alsnog met 2-3 onderuit tegen Modena. Maret Balkestein-Grothues, die de hele wedstrijd speelde, werd veel gezocht in de aanval en kwam tot 16 scores. Judith Pietersen mocht alleen de vijfde set vanaf het begin spelen en maakte 2 punten, maar wist met haar team wel de zege te pakken. Ook Laura Dijkema speelde een vijfsetter, tegen Filottrano. Dijkema en haar team kwamen op een 1-2 voorsprong (28-30 in set 3), maar konden het niet afmaken. Filottrano kwam langszij om vervolgens ook de vijfde set te winnen. 

Kwartfinales play-offs 
Komend weekend gaan de play-offs van start met de eerste acht teams. Daarin staat meteen een interessante ontmoeting op het programma, want Dijkema speelt met Firenze tegen haar oude club Novara. Pietersen ontmoet Conegliano, helaas zonder De Kruijf. Nummer drie Scandicci gaat de strijd aan met Pesaro, terwijl nummer 4 Busto Arsizio het opneemt tegen Monza. De kwartfinales gaan om twee gewonnen wedstrijden. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.