Spaarnestad pakt winst op naaste concurrent

11 Mar 2018

De dames van Spaarnestad deden goede zaken door in de eigen Beijnishal naaste concurrent Ledub met 3-2 te verslaan. Maar makkelijk ging het niet tegen de Brabantse ploeg die bekend staat om het uitstekende verdedigen.

De Haarlemse ploeg startte nerveus en werd aardig onder druk gezet door de moeilijke service van de tegenpartij. Bovendien werden kansen onbenut gelaten, waardoor Ledub de 1e set met 23-25 kon winnen. Ook in de 2e set hadden de gasten constant het initiatief en liepen uit naar 18-22.  Maar dankzij een uitstekende servicebeurt van spelverdeelster Anne Rongen kon de set alsnog met 25-22 worden binnen gehaald.

En die setwinst gaf de Haarlemse dames een mentale boost om het stugge Ledub er onder te krijgen. Dat ging niet eenvoudig, maar dankzij uitstekend blokkeerwerk van Denise de Kant nam Spaarnestad, via een 25-21 setwinst, een 2-1 voorsprong. In de volgende doorgang had de ploeg van coach Vera Koen wederom problemen met het verwerken van de service van Ledub en moest de set met 20-25 afstaan. In de beslissende 5e set was het een en al Spaarnestad. De goed spelende Kellin Lakerveld maakte het laatste en beslissende winstpunt voor de Haarlemsen. Met 15-9 werd gewonnen en de wedstrijd met 3-2.

Topscoorster Marly Bak (27 punten) na afloop: “Ledub is gewoon een goeie ploeg dat uitstekend verdedigd en niet voor niets in de top van de 1e divisie meedraait. Maar wij hebben mentaliteit getoond en gesteund door ons trouwe publiek uiteindelijk toch gewonnen. De komende vier wedstrijden worden voor ons cruciaal of we de derde plaats nog kunnen behalen.”   


(Bron: VC Spaarnestad)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.