Krekkers doet goede zaken in 1A (V)

12 Mar 2018 - Magrietha Top

In de eerste divisie A bij de vrouwen was er slechts één ploeg die vijf punten bij kon schrijven en dat was koploper Krekkers, de Bevers stond na het laatste fluitsignaal met lege handen. WSV morste een punt in de thuiswedstrijd tegen Set-up ’65 2 en Dynamo ging onderuit bij VCV. Een andere kandidaat voor het podium, Sudosa-Desto, verloor ook een setje bij laagvlieger Rivo. Dash was de meerdere in de wedstrijd tegen DeVoKo. De strijd in de middenmoot tussen Zwolle 2 en Tjoba was een prooi voor de ploeg uit Drenthe.

Krekkers kon dus heel voldaan terug kijken op deze speelronde. Coach Ter Harmsel was vooral trots op de teamprestatie. “Zaterdag waren set 1 en 4 moeizaam, maar we deden net genoeg om te winnen. Set 2 en 3 waren prima, steeds een gat van 5 punten of meer. Winst van dit hele seizoen is dat we in de breedte veel kunnen inzetten, dat is ons grootste pluspunt.” Met recht een trotse coach wat ons betreft, de ploeg uit Mariaparochie staat er nog steeds goed voor richting het eind van de competitie.

WSV is sinds kort de nummer 2 van de ranglijst. Na een korte vakantieperiode, waarin bijgetankt is, is bijna de hele ploeg weer compleet. Spelverdeelster Wunderink meldde ons het volgende over de wedstrijd tegen Set-up ’65 2: “De eerste en tweede set liepen erg goed. We waren goed in staat de serve van Set-up onder controle te krijgen. Zelf speelden we erg geconcentreerd. Daardoor konden we Set-up dwingen met een grote foutenlast te spelen. De derde set kwamen we passend onder druk en we maakten nu zelf te veel fouten. De vierde set startten we met een mooie voorsprong, maar die verdween langzaam aan. Met werkvolleybal, heel diep gaan en knokken voor elke bal konden we gelukkig de vierde set winnend afsluiten. Een dik verdiende 3-1 overwinning.”

Dynamo ging toch wel verrassend onderuit tegen VCV. Nadat VCV de eerste set won met 25-15, kon Dynamo de schade met dezelfde cijfers repareren. Deze goede lijn kreeg een vervolg via 25-21, maar de ploeg van trainer Booyink vergat de knock-out uit te delen. VCV kwam langszij en ging er vervolgens ook met de winst in de vijfde set vandoor.

Door zelf met 3-1 te winnen van Rivo, nam Sudosa-Desto de derde plek over van Dynamo. Na een 2-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, maar Rivo ging in de derde set serverend uit een ander vaatje tappen. Daar hadden de dames van Sudosa-Desto passend geen antwoord op. In de vierde set werd echter orde op zaken gesteld en was het bijzonder snel 25-10 en daarmee 3-1.

Dash begon wat weifelend aan de thuiswedstrijd tegen DeVoKo, maar na een verlies in set 1 werd er een compleet andere wedstrijd gespeeld. De ploeg uit Denekamp had niets meer te vertellen en verloren de derde set zelfs met 25-9! Een zakelijke 3-1 overwinning voor de dames uit Vorden.

De laatste wedstrijd van deze speelronde werd gespeeld in Zwolle. Daar kwamen de dames van Tjoba op bezoek bij de reserves van Zwolle. Het werd 3-2 voor Tjoba. De wedstrijd was van heel wisselvallig niveau. Beide ploegen wisselden prachtige punten af met slordige fouten. De series gingen dan ook over en weer. Maar uiteindelijk werd het beslissende punt gemaakt en stond er 15-11 op de borden voor Tjoba.

Krekkers dus nog op de troon in de eerste divisie. Ze lopen uit op de andere ploegen op het podium. Dynamo en Sudosa-Desto wisselen van plek en Set-up ’65 2 lijkt af te haken in de strijd om de podiumplekken. Onderin is het nog steeds spannend, de degradatieplekken zijn op dit moment ingenomen door DeVoKo en De Bevers. Rivo staat op de PD-plek, maar zal er alles aan willen doen om die plek nog af te staan.  

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.