Apollo 8 zet zegereeks voort

11 Mar 2018 - Magrietha Top

Afgelopen zaterdag was er weer een volledig programma in de Topdivisie bij de dames. Waar de afgelopen weken aandacht werd besteed aan vakantie, open club of inhaalwedstrijden, konden zaterdag alle teams de wedstrijdshirts weer aantrekken. Apollo 8 had maar drie sets nodig tegen Orion, achtervolger US had een set meer nodig, maar won met 3-1 van Dynamo. Ook de nummer drie, Alterno 2, pakte de volle buit, Taurus had niets in te brengen. De Groningse ploegen Veracles en Donitas wonnen van respectievelijk PDK en VCN en Utrecht, hekkensluiter van het linker rijtje, won van Sneek 2.

 

Apollo 8 kan aftellen tot de eerste kans daar is om een kampioenswedstrijd te spelen. Zaterdag mochten ze op bezoek bij Orion in Doetinchem. De eerste set kon de thuisploeg goed partij geven, maar kwamen ze bij de big points toch net te kort. Daarna kreeg Orion geen spreekwoordelijke voet meer aan de grond en speelde Apollo 8 zakelijk naar wederom een 3-0 overwinning.

US ontving in Amsterdam het tobbende Dynamo. Twee sets was de wedstrijd spannend en die sets werden ook verdeeld over beide ploegen. De andere twee sets was er geen twijfel wie de 25-punten grens als eerste zou bereiken. Uiteindelijk won US dus met 3-1.

Alterno 2 kreeg de rode lantaarndrager, Taurus, op bezoek. Zoals zo vaak dit seizoen had de ploeg uit Houten weer weinig te vertellen. Gezien de setstanden was Alterno 2 zelf wel heel stabiel; ze maakten drie keer 25 punten en lieten Taurus drie keer 14 punten op de borden noteren. Een makkelijke overwinning voor Alterno 2 en daarom blijven ze keurig op het podium staan.

Veracles komt al weken zeer matig voor de dag. De ploeg van Oosterhof is er elke week meer op gebrand om de stijgende lijn weer in te zetten. Naast hard trainen werden er ook verschillende gesprekken gevoerd om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen. En dat had zaterdag eindelijk effect. Met name passend en verdedigend was het libero Hukema die haar team bij de hand nam. Daarnaast was passer/loper Dijkstra aanvallend weer eens goed op dreef. Een keurige 3-0 overwinning die hopelijk bevrijdend zal werken voor de dames van Veracles.

De buren van Donitas hadden vorige week ook nog gespeeld, dus iets minder lang kunnen genieten van een vakantie. Zaterdag gingen ze op bezoek bij VCN. In een wedstrijd die in vier sets werd beslist, gingen de punten mee naar het hoge noorden. Na twee sets was de wedstrijd nog in evenwicht, maar in de derde en vierde set waren de Groningers toch wel de bovenliggende partij.

De laatste wedstrijd van deze speelronde werd in Friesland gespeeld. Sneek 2 kreeg VV Utrecht op bezoek. De bezoekers hadden weinig te duchten van de Friezinnen. Bij beide selecties kregen veel speelsters speeltijd. Bij VC Sneek 2 zal dit een noodgreep geweest zijn, of een poging het tij te keren, maar bij VV Utrecht kon dit vanuit een luxe positie. Zij waren gewoon de betere ploeg zaterdag en wonnen simpel met 3-0.

Apollo 8 heeft nog steeds een comfortabele voorsprong van 9 punten op US en 10 punten op Alterno 2, hoewel de ploeg uit Apeldoorn wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.