Play-offs (v) gaan van start

21 Feb 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Vanavond beginnen zes damesteams de strijd om het landskampioenschap. Tijdens die play-offs spelen de teams allemaal twee keer tegen elkaar, een uit- en thuiswedstrijd. Na die tien wedstrijden zullen de nummers 1 en 2 van de kampioenspoule het in een 'best of five' serie tegen elkaar opnemen om de landstitel. 

Voor de kersverse bekerkampioen Sliedrecht Sport staat er een uitwedstrijd tegen Springendal Set-Up '65 op het programma. De Ootmarsumse club eindigde de reguliere competitite met drie overwinningen en greep daarmee het laatste ticket voor de play-offs. Het team heeft onder de nieuwe hoofdcoach Lesley de Jonge de lijn omhoog weer ingezet, maar treft wel meteen de zwaarste tegenstander. Afgelopen zondag liet de Sliedrechtse ploeg maar weer eens zien hoe sterk ze zijn. Met veel druk en overtuigend spel was Sliedrecht veel te sterk voor Eurosped. Die lijn zal het team van Matt van Wezel ongetwijfeld door willen zetten. 

In Zwolle nemen de nummers 4 en 3, Regio Zwolle Volleybal en Eurosped, het tegen elkaar op. De Zwolse dames wonnen dit seizoen twee keer van Eurosped, maar moesten in de stand de dames uit Vroomshoop wel net voor laten gaan. De ploeg van Jan Berendsen verloor zondag de bekerfinale en een extra klap was de knieblessure van aanvoerster Judith Kamphuis. Op het oog leek het een erg vervelende blessure en dus zal de kans niet groot zijn dat zij vanavond binnen de lijnen staat. Regio Zwolle Volleybal heeft daarentegen wat extra rust gehad en speelt in 2018 zeer sterk. Het team van Wilfried Groothuis liet in vijf wedstrijden slechts één puntje liggen en versloeg onder andere Sliedrecht en Sneek. 

Coolen-Alterno en Sneek zullen in Apeldoorn de degens kruisen. Bij VC Sneek zal Petra Groenland niet meer langs de kant staan, zij stopte deze week per direct bij het eerste damesteam. Voor de play-offs is Ruud de Wit aangetrokken als hoofdcoach, hij was in het verleden al actief als trainer-coach bij verschillende dames- en herenteams van Sneek. Het moet voor de Friese ploeg nog blijken wat voor impact deze onrust zal hebben op het team en het spel. 

Alle wedstrijden beginnen vanavond om 19.30. Omdat de teams punten mee hebben gekregen vanuit de reguliere competitie is de stand: Sliedrecht (5), Sneek (4), Eurosped (3), Zwolle (2), Alterno (1) en Set-Up '65 (0). 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.