Volle buit voor Seesing Orion bij bezoek aan Advisie/SSS

20 Feb 2018

De kop is eraf in de kampioenspoule van de Eredivisie (mannen). Seesing Personeel Orion, de nummer 2 van de reguliere competitie, overleefde zonder kleerscheuren een bezoekje aan het Barneveldse Advisie/SSS. De thuisploeg won één set: (19-25,18-25,25-15,19-25).

De Doetinchemmers waren gewaarschuwd want ze hadden onlangs een uitwedstrijd in Barneveld met 3-2 verloren. Maar dit keer was de ploeg van trainer Redbad Strikwerda beter bij de les en kreeg de thuisploeg geen vleugels.

Tijdens de eerste twee sets kon het door blessures geplaagde Advisie/SSS niet veel uitrichten, maar in set nummer drie waren de rollen ineens omgedraaid. Freek Michel bleef er aan Barneveldse kant lustig op los scoren, terwijl de aanvalsmachine aan de andere kant van het net stokte.

Maar Advisie/SSS begon de vierde set met een 7-0 achterstand en dat bleek funest. Tijdens de rest van de set ging de strijd gelijk op, maar het verschil van de eerste serie bleef op het scorebord.

Woensdag staat in Houten de interessante wedstrijd tussen bekerwinnaar SV Land Taurus en Draisma Dynamo op het programma. Donderdag staan in Zwolle regerend kampoioen Abiant Lycurgus en Coniche Zwolle tegenover elkaar.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.