Petra Groenland per direct weg bij VC Sneek

19 Feb 2018 - Eline Draaisma

Na acht seizoenen stopt Petra Groenland als hoofdtrainster en -coach van de dames van VC Sneek. Nadat het bestuur van de club had aangegeven na dit seizoen op zoek te willen naar een nieuwe trainer-coach besloot Groenland per direct te stoppen. 

Op de eigen site zegt Sneek dat de chemie er niet meer was om een vervolg te geven aan de samenwerking. Groenland is met VC Sneek uiterst succesvol geweest. In het verleden won ze met Sneek twee keer het landskampioenschap en de beker en kwam het Friese team uit in de Europacup. Het team draait elk seizoen mee in de top van Nederland met veel speelsters uit de eigen jeugd. 

Hoewel Sneek nog wel als tweede eindigde in de reguliere competitie lijkt het team niet in topvorm. De Friese dames werden in de halve finale van de beker uitgeschakeld door Eurosped en kennen tot nu toe een moeizaam 2018. Met de start van de play-offs voor de deur komt de onrust op een vervelend moment. Het bestuur hoopt op korte termijn in ieder geval een hoofdtrainer te vinden voor de play-offs en zal daarna verder kijken naar een nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.