VCN en Donitas schrijven punten bij

19 Feb 2018 - Magrietha Top

In de Topdivisie bij de vrouwen waren er slechts twee wedstrijden dit weekend. Donitas won met speels gemak van Dynamo en VCN nam drie punten mee uit de ‘Groene Hel’ van Veracles.

Op zaterdag werd de wedstrijd Veracles vs VCN gespeeld. De ploegen hadden vrij recent ook al tegen elkaar gespeeld, toen trok VCN in Capelle met 3-2 aan het langste eind. Maar uit naar Groningen is vaak een ander verhaal. Het publiek brengt een stukje extra voor de thuisploeg en dat werkt meestal niet bevorderend voor de bezoekende partij. Maar VCN liet zaterdag zien zich daar prima tegen te kunnen wapenen. De eerste set had VCN veel servedruk en Veracles had daar passend geen antwoord op. Overigens kon de thuisploeg niet beschikken over passer/loper Houkes in verband met een hardnekkige griep en zij werd dan ook behoorlijk gemist. De tweede set was voor Veracles, met name door knap aanvallend werk van Schreurs en Wieldraaijer. Maar Veracles was niet op haar best en VCN kreeg als snel door dat er wat te halen viel in Groningen. De derde set ging er weer een tandje bij met de servedruk en ook verdedigend en blokkerend werden er de nodige punten gescoord. Het bleef spannend tot het laatst gespeelde punt, maar VCN was dit keer meer de afmakende partij. Met name passer/loper Weernekers bleek een plaaggeest voor Veracles. Dat was in Capelle ook al het geval en dat was afgelopen zaterdag niet anders. Zij stond als een echte leider in het veld en op de belangrijkste momenten werd net dat puntje meer gescoord dan de tegenstander. Het werd een verdiende 3-1 overwinning.

Op zondag ging Dynamo op bezoek in dezelfde Struikhal waar VCN zaterdag Veracles bezocht. Echter was de Groene Hel omgetoverd in geheel geel blauwe sferen en heette de thuisploeg Donitas. En deze keer bleef de winst wel in Groningen. Donitas startte vanaf punt 1 onwijs scherp, met vele servedruk en een lage foutenlast. Dynamo had geen tijd om in de wedstrijd te komen. De eerste set werd met ruim verschil gewonnen door Donitas. De tweede set gaf eenzelfde spelbeeld. Dynamo kreeg van Donitas gewoonweg niet de tijd om in de wedstrijd te komen en ook deze set werd ruim gewonnen door de Groningers. De koppen werden bij elkaar gestoken aan Apeldoornse kant. Er moest iets veranderen en het initiatief moest worden overgenomen. Vol goede moed stapten ze het veld in, maar ze kwamen van een wel hele koude kermis thuis. Donitas ging niet achterover leunen, maar schakelde nog een versnelling hoger en de dames van Dynamo werden overklast. Via 25-9 was het einde wedstrijd, een keiharde 3-0 overwinning. Een zeer sterk optreden van Donitas, al moet gezegd dat Dynamo ook vrij zwak voor de dag kwam.

In de top en in de staart van het klassement verandert er door deze uitslagen niets. Veracles staat op plek 4, VCN op plek 5 en Donitas op plek 6. Dynamo blijft net boven de degradatiestreep hangen, maar het gat met de degradatiekandidaten Sneek 2 en Taurus blijft nog wel heel ruim, dus er is nog geen reden tot echte paniek. Echter de resultaten zullen wel beter moeten om het seizoen met een positieve stemming te kunnen afsluiten.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.