Stuttgart, met MVP Van Daelen, doet goede zaken, Dresden herstelt zich

19 Feb 2018 - Van onze correspondent
@CEV

In de Bundesliga nadert het einde van de reguliere competitie en dus telt elk punt nu in de strijd om de beste klassering voor de play-offs.

Daarin deed Stuttgart goede zaken. De koploper, die een duel achterliep, werkte twee duels in een weekeinde af en maakte daarin korte metten met respectievelijk hekkensluiter VCO Berlin en Potsdam. Tegen Berlin kregen Deborah van Daelen en Nika Daalderop rust en hoefde Femke Stoltenborg (3 punten) alleen de eerste twee sets de lijnen uit te zetten: 3-0 (25-12, 25-19, 25-17). Een dag later tegen Potsdam speelde het Nederlandse drietal de hele wedstrijd en was de uitslag hetzelfde: 3-0 (25-16, 25-20, 25-14). Daalderop en Van Daelen, die werd uitgeroepen tot MVP, scoorden beiden 11 keer, Stoltenborg had er 6. Met de twee zeges en nog twee duels te gaan, verstevigde Stuttgart zijn leidende positie en is nu vier punten los van Schwerin (de tegenstander in de laatste ronde) en vijf van Dresden.

Vilsbiburg
Achter de tamelijk ongenaakbare top 3 wordt nog hard gevochten om de beste klassering. VC Wiesbaden deed goede zaken door thuis een van de concurrenten, Vilsbiburg, met 3-2 te verslaan. De bezoekers, waar Marlies Wagendorp slechts drie korte invalbeurten gegund was, weerden zich kranig, leken na de dikke zege in set vier (25-15) ook de tiebreak te winnen maar na een 10-7 voorsprong ging het alsnog mis: 11-15. Omdat Wiesbaden een dag later met 3-0 won van VCO Berlin, wipte de ploeg over Aachen heen naar plek 4, met 3 punten meer maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Aachen
Aachen kreeg bij en tegen Dresden voor de laatste keer deze competitie de kans een top 3-ploeg te vloeren maar ook deze keer lukte het de ploeg van Saskia van Hintum niet. Een na de midweekse 3-0 nederlaag tegen Schwerin getergde thuisploeg van Myrthe Schoot en Marrit Jasper, duldde alleen in de eerste set serieus weerwerk van de gasten, die het moesten stellen zonder de geblesseerde Jeanine Stoeten: 3-0 (25-21, 25-16, 25-20). Bij Dresden was Schoot de libero van dienst en mocht Jasper alleen aan het eind van de derde set invallen, waarbij ze meteen haar enige punt scoorde met een ace voor 22-17. Bij Aachen stonde de overige Nederlandse speelsters allemaal in de basis maar hadden moeite om tot scoren te komen: Nicole Oude Luttikhuis scoorde 7 keer, Tessa Polder en Britt Bongaerts ieder 5 keer. Kirsten Knip was zoals altijd de libero.

Münster
Münster kon thuis tegen Schwerin niet voor een stuntje zorgen: 0-3 (24-26, 22-25, 19-25). De door blessures geplaagde trainer Teun Buijs had niettemin het gevoel dat zijn team er alles aan gedaan had en dat er wellicht meer in had gezet als Juliët Lohuis niet een iets mindere dag had gehad en haar gebruikelijke hoge niveau had gehaald. Het zegt veel over de Nederlandse middenblokkeerder dat ze toch nog tot 10 punten kwam.

Plek 4 is intussen uit het zicht voor Münster, dat zevende staat met 24 uit 17. Een plek hoger staat Vilsbiburg met 27 uit 18 terwijl Aachen op plek vijf staat met 28 uit 17 en dus nog alle kans heeft om Wiesbaden (31 uit 18) te achterhalen voor plek 4.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.