Plak en de Kruijf in finale Coppa Italia

18 Feb 2018 - Eline Draaisma
© Rubin/LVF

Opnieuw staan Celeste Plak en Robin de Kruijf tegenover elkaar, dit keer in de finale van de 'Coppa Italia'. Novara en Conegliano wonnen op zaterdag de halve finale en treffen elkaar nu vanavond in de finale om de beker. 

Conegliano trof in de halve finale Busto Arsizio. De nummer vier van de competitie, met de sterke diagonaal Valentina Diouf, hadden in de kwartfinale Modena uitgeschakeld. Robin de Kruijf had dit keer geen basisplek, coach Santarelli koos ervoor om met Wolosz, Fabris, Bricio en Hill te beginnen en er in Italië maar maximaal vier buitenlandse speelsters opgesteld mogen worden. In set één was al snel duidelijk dat Conegliano de betere ploeg was. Met 25-16 liet de koploper Busto Arsizio kansloos. Daar was in het vervolg van de wedstrijd geen sprake van, Busto Arsizio pakte brutaal de leiding en stond zowel in set twee (19-21) als in set drie (16-21) aan de goede kant van de score. Afmaken lukte echter niet, waardoor Conegliano terug kon komen in de wedstrijd en er in het heetst van de strijd alsnog twee keer met de setwinst er van door. Via 27-25 en 30-28 was de winst in drie sets en de finaleplek een feit. 

Novara moest ook flink zweten om de finale te bereiken. In een lange vijfsetter was Novara uiteindelijk Monza de baas. De eerste twee sets alleen al duurden beiden een half uur en werden binnen twee punten beslist. De eerste set ging nog naar de club van Plak, die in de basis stond, via 27-25, waarna Monza set twee met 27-29 winnend afsloot. Ook daarna wonnen de teams om beurten een set, waarna Novara uiteindelijk in de vijfde set met 15-13 de finale wist te bereiken. Paola Egonu scoorde een verbluffende 35 (!) punten, collega diagonaal Serena Ortolani was goed voor 28 punten. Ook Plak was gisteren belangrijk met 20 scores.

Novara en Conegliano kennen elkaar inmiddels goed, speelden dit seizoen al tegen elkaar om de 'Supercoppa', zitten in dezelfde poule in de Champions League en troffen elkaar ook al voor de competitie. De teams beginnen om 20.30 aan de finale. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.