Nieuwe koploper in eerste divisie B (v)

13 Feb 2018

IMS/Voltena, dit seizoen debuterend op dit niveau, is de nieuwe koploper in de 1e divisie B. Dit dankzij een toch wel onverwachte en verrassende 4-0 zege op Volley Tilburg.

De andere verassing kwam uit Nijmegen. Het altijd thuis sterk spelende VoCasa (slechts 1 potje thuis verloren) ging met 1-3 ten onder tegen Spaarnestad. Daarmee boekte de Haarlemse ploeg de 9e opeenvolgende zege en is opgerukt naar de 4e plaats. Het verschil met nummer 2, Volley Tilburg, bedraagt nog slechts 4 puntjes. Op zaterdag 24 februari ontmoeten de teams elkaar in Tilburg.

Met nog zes wedstrijden te gaan is het in de top van deze divisie spannender dan ooit. Het verschil tussen de nr. 1 en nr. 5 bedraagt slechts 5 punten, waarbij het nu op de 3e plaats staande VoCaSa nog ’n wedstrijd heeft in te halen tegen Zaanstad. Die staat gepland op 24 februari.

Onderaan ziet het er voor het Wageningse Scylla somber uit wat betreft handhaving. Naaste concurrent Zaanstad heeft 4 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld.

Komend weekend ligt de competitie stil en de week er op zijn er maar twee potjes. Datzelfde geldt voor de eerste zaterdag in maart. Eigenlijk is pas op zaterdag 21 april, de laatste competitiedag, weer sprake van een volledig programma.  

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.