1e divisie B: Skunk heeft smaak te pakken, Taurus pakt twee vijfsetters

13 Feb 2018 - Rolan de Visser
© VV Skunk

Afgelopen dagen stonden enkele wedstrijden op het programma: zo werd de wedstrijd tussen Skunk en Taurus, welke door de sneeuwval enkele weken terug werd afgelast, ingehaald. Op een donderdagavond mochten de Houtenaren afreizen naar het verre Veghel om daar de eerste twee sets in de wacht te slepen. Gauw weer naar huis dachten ze waarschijnlijk bij Taurus. Skunk stak daar echter een stokje voor, kwam langszij en dwong een tiebreak af. Taurus was bijtijds bij de les en nam met 11-15 de winst mee naar huis.

Zaterdag werden er drie wedstrijden gespeeld: Inter Rijswijk ontving Peelpush in de Marimbahal. De eerste twee sets waren beide ploegen aan elkaar gewaagd de deze werden met miniem verschil onderling verdeeld. Daarna gaven de Zuid-Hollanders er een klap op en stuurde de Meijelnaren met één punt richting het zuiden. Vervolgens mocht Skunk wederom aantreden, en ditmaal tegen de equipe van VV Utrecht. De eerste set werd degelijk door de Domstedelingen binnengehaald. Maar in de twee spannende sets die daarop volgden, trok het team uit Veghel aan het langste eind. In het vierde bedrijf was de Utrechtse ban gebroken en tekende Skunk voor haar derde zege dit seizoen.
De zaterdagse speelronde werd afgesloten met een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen: Next Volley Dordrecht moest aan de bak tegen Taurus. De eerste vier sets werden om en om binnengehaald, maar Taurus wist de zege te beklinken door de vijfde set met 15-9 binnen te hengelen.

Tenslotte reisde Sliedrecht gisteren af richting Wateringen om het daar op te nemen tegen de plaatselijke vereniging. Velo ging voortvarend van start en won de eerste twee sets. Sliedrecht schrok echter op tijd wakker en kon het tij keren. In de beslissende set trokken de baggeraars de lijn van de derde en vierde set door en konden drie punten bijschrijven.

Aankomende zaterdag worden er twee wedstrijden gespeeld. In de onderste regionen zal VC Krimpen VV Zaanstad in sporthal de Boog ontvangen. Daarnaast zal VCN hun verste uitwedstrijd spelen, namelijk in en tegen Voerendaal.Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.