Hollandse enclave van Aachen supersnel het carnaval in

12 Feb 2018 - Van onze correspondent
@CEV, @JurgenPeperowe/DVL, photo-steindl.com/DVL

De Nederlandse vrouwen die in de Duitse competitie in actie kwamen, konden afgelopen weekeinde razendsnel op weg naar het carnaval.

In Aachen was de zin in het zottenfeest kennelijk extreem groot, nadat de stadsprins het avondje Ladies in Black al feestelijk had afgetrapt. Dat ging allesbehalve ten koste van de concentratie bij de ploeg van Saskia van Hintum. Binnen een uur maakten Nicole Oude Luttikhuis (15 punten), Britt Bongaerts (3), Jeanine Stoeten (12) en Kirsten Knip (Tessa Polder bleef deze keer aan de kant) en co korte metten met het arme Erfurt: 25-9, 25-20, 25-7. Topscorer Nicole Oude Luttikhuis mocht zich als MVP in het feestgedruis storten.

Aachen deed daarmee goede zaken in de strijd om een plek direct achter de top drie (belangrijk voor een goede uitgangspositie in de play-offs), waar het ongemeen spannend is. Münster verloor daar juist weer terrein. De ploeg van Teun Buijs en Juliët Lohuis moest op bezoek bij Rote Raben Vilsbiburg en verloor kansloos met 3-0 van het team van Marlies Wagendorp die wegens een bovenbeenblessure niet in actie kwam. Lohuis had zoals gebruikelijk een basisplaats en kwam tot 8 punten en werd beloond met de uitverkiezing van zilveren MVP. Vilsbiburg deed zondag nog eens goede zaken door de (verplichte) 3-0 winst op het nog puntloze opleidingsteam van de bond.

Stuttgart nam de koppositie over van Dresdner SC (dat komende woensdag een kraker wacht bij nummer drie Schwerin) door een 3-0 zege op het doorgaans lastige Wiesbaden, dat wellicht al met de gedachten bij de bekerfinale is. Spelverdeelster Femke Stoltenborg hoefde maar anderhalve set aan te treden en scoorde daarin 1 punt, Deborah van Daelen (13 punten) en Nika Daalderop (11) speelden vrijwel het hele duel. Daalderop werd alweer voor de vijfde keer dit seizoen als MVP aangewezen. Daarmee is ze gedeeld koploper met Britt Bongaerts en spelverdeelster Mareen Apitz van Dresden.

Met voor de meeste teams nog vier duels te gaan, leidt Stuttgart de dans met 43 punten, gevolgd door Dresden met 41 en Schwerin met 39. Aachen is nu vierde met 28 punten, voor Wiesbaden en Vilsbiburg met beiden 26 punten, waarbij aangetekend moet worden dat Vilsbiburg een duel meer speelde. Münster is nu zevende met 24 punten.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.