VC Sneek meedogenloos voor FAST

11 Feb 2018

GENNEP / SINT ANTHONIS – Het is de geplaagde Eredivisionist FAST niet gelukt de stoelendans om de degradatie te ontlopen. De ambities van het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis werd in het Friese Sneek keihard omver gekegeld door de superieure nummer twee in de Eredivisie. Met 3-0 (25-9, 25-13, 25-17) was VC Sneek veel te sterk.

“We hebben gespeeld zoals de tegenstander het toeliet”, blikte trainer Jacek Ziemba zondagmorgen terug, “Sneek had één set nodig om de tweede plaats veilig te stellen en wilde snel klaar zijn. En dat is ze gelukt. Het was niet fijn om te zien hoe dat ging.”
De Poolse trainer doelde daarmee op de eerste twee sets waarin gastvrouw Sneek FAST vermorzelde. “Het verschil was enorm. De servicedruk was erg hoog en ook aan het net waren ze erg sterk. Het lukte ons pas in de derde set een antwoord te vinden”, zegt Ziemba, die in Friesland over een verre van complete selectie beschikte. Spelverdeler Rachel Feron liep afgelopen week een enkelblessure op en kon niet spelen. Haar collega Lobke van Oosterom was eveneens niet fit maar kwam opgelapt binnen de lijnen. Door een dijbeenblessure kwam Sanne ten Haaf-van Sambeek sporadisch in actie.
“We hebben de competitie afgesloten met de beperkte middelen die ons tot nu toe te beschikking stonden”, aldus Ziemba, “We gaan ons nu richten op de play outs. Voordeel is dat we pas 3 maart in actie komen.”

De degradatiepoule is een Limburgs onderonsje geworden. Het als zevende geëindigde FAST treft Nering Bögel Weert (tiende) en Peelpush (negende). Door de eindrangschikking begint FAST deze vier wedstrijden met twee bonuspunten. Peelpush start met een punt. Slotlicht Weert is puntloos.


(Bron: FAST)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

TOPPER VAN DE WEEK

Draisma Dynamo - Abiant Lycurgus

woe 14 FEB. 20.00 uur