Spaarnestad blijft maar winnen

11 Feb 2018

De dames van Spaarnestad zijn in een ongelooflijke ‘winning flow’. In Nijmegen werd het hoger geplaatste VoCaSa met 3-1 verslagen. Het was de 9e zege op rij voor de Haarlemse ploeg, die nu is opgerukt naar de 4e plaats.

In de 1e set gingen de ploegen lange tijd gelijk op, maar bij de golden points bleef de Haarlemse ploeg uiterst koel en won met 20-25. In de volgende set werd de servicedruk nog meer opgevoerd en werd VoCaSa eigenlijk compleet weg geserveerd. De setzege van 11-25 liet aan duidelijkheid niets te wensen over.

In de beruchte 3e set was de concentratie bij Spaarnestad enigszins weg en kon de thuisploeg uitlopen naar 16-11. De ploeg van coach Vera Koenen vocht zicht echter terug naar 24-24. Op dat moment was het de 1e scheidsrechter die door een aantal dubieuze beslissingen (in het nadeel van Spaarnestad) de set alsnog door VoCaSa liet winnen.

De Haarlemse dames lieten zich door die ‘gemanipuleerde’ verloren set niet van de wijs brengen en waren in de 4e set weer de bovenliggende partij. Met een setzege van 18-25 werd een mooie 3-1 zege behaald en werd revanche genomen voor de eerder verloren thuiswedstrijd.

“Natuurlijk had het 4-0 voor ons moeten zijn”, aldus een kritische Haarlemse coach na afloop. “We verliezen die set gewoon door foutieve beslissingen van de 1e scheids. Maar we zijn uiteraard blij met deze overwinning en staan nu op een 4e plaats.”

Komende zaterdag is Spaarnestad vrij en over 14 dagen wacht dan de cruciale uitwedstrijd tegen Volley Tilburg. Wellicht ziet de Haarlemse ploeg ook kans om de tiende zege op rij te boeken.


(Bron: VC Spaarnestad)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.