Krekkers lacht, Dynamo huilt

12 Feb 2018 - Magrietha Top

Krekkers speelde al op donderdag tegen Set-up ’65 2 en dat resulteerde in een mooie 3-1 overwinning. Nummer twee Dynamo leek zaterdagmiddag al met de koppies bij het carnaval, want die struikelden hard over Sudosa-Desto. WSV won maar weer eens met 4-0, dit keer bleef DeVoKo met lege handen. De laatste wedstrijd van deze speelronde werd in Zwolle gespeeld en daar won de thuisploeg met 3-1 van VCV.

Een kleine competitieronde dus, want er waren maar liefst vier ploegen speelvrij. Tjoba, Dash, Rivo en de Bevers mochten toekijken hoe de andere ploegen presteerden. 

En eigenlijk gold dit ook voor Krekkers en Set-up ’65 2, want die hadden de wedstrijd dus al op donderdag gespeeld. Een uitwedstrijd spelen op donderdagavond is nooit makkelijk, maar als die uitwedstrijd ook nog eens tegen de buurvrouwen is en die buurvrouwen ook nog eens meer dan aardig meedraaien in de competitie, dan is die wedstrijd meer dan een lastig te nemen horde. Maar Krekkers liet zien over stalen zenuwen te beschikken. Klein smetje op de overwinning was het verlies in de vierde set. Maar gezien de omstandigheden zullen team en coach niet ontevreden zijn met het resultaat. De dames uit Mariaparochie konden met een grote glimlach het carnavalfeest induiken.

En de koploper zal een hele beste avond hebben gehad toen duidelijk werd dat Dynamo behoorlijk hard onderuit ging in Assen. De thuisploeg had haar huiswerk goed gedaan en had met name in set 1 en 2 enorme servedruk. Dynamo bleef daardoor passend niet op de been en kon geen vuist maken tegen het aanvallende geweld van Sudosa-Desto. Nadat het 3-0 was, leek het bonuspunt nog heel even naar Dynamo te gaan. De thuisploeg toonde zich echter de koelbloedigste na een tumultueus slot, met een gele en een rode kaart, via 31-29.

Door zelf weer met 4-0 te winnen, klom WSV zo verder omhoog op de ranglijst. Zij staan nu op de tweede plek. WSV ging op bezoek bij DeVoKo en kwam geen enkel moment in de problemen. DeVoKo moest, zoals wel vaker dit seizoen, een hele dikke nederlaag incasseren. De vorm van WSV houdt dus voorlopig nog even aan, dat geeft vertrouwen voor het resterende gedeelte van het seizoen.

VC Zwolle 2 speelde thuis tegen VCV. Inzet was de koploper van het rechter rijtje. En die eer komt voorlopig toe aan VC Zwolle 2. De eerste set werd heel ruim gewonnen Zwolle 2, maar VCV haalde met hangen en wurgen set 2 binnen. Daarna was het twee keer Zwolle 2 wat aan het langste eind trok, al was de vierde set zwaar bevochten via 31-29.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.