Coniche Topvolleybal Zwolle ontspringt de dans

10 Feb 2018
Jelle Hilarius valt aan namens Zwolle (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Ze kregen er met 3-0 van langs in Barneveld en waren nog enige tijd in onzekerheid. Maar toen alle uitslagen binnen waren, ging er een zucht van verlichting door de verzameling mannen van Coniche Topvolleybal Zwolle. De kampioen van weleer mag meedoen in de kampioenspoule en hoeft niet te vrezen voor degradatie.

Het ging dus vandaag om laatste speelronde van de reguliere competitie in de Eredivisie. Hierna gaat het seizoen verder met de kampioenspoule en degradatiepoule. De nummers 1 en 2 van de kampioenspoule spelen uiteindelijk in een best of 5 om het landskampioenschap. De nummer laatst van de degradatiepoule degradeert naar de Topdivisie.

Het Talentteam zal aan beide poules niet deelnemen. Er zal dus een eindstandbepaling volgen exclusief de Talentteams. De eindstand van de reguliere competitie telt voor respectievelijk 5, 4, 3, 2, 1, 0 punten mee. Abiant Lycurgus begint dus straks met 5 punten…….en Coniche Zwolle begint op 0 (maar kan in theorie dus nog steeds kampioen van Nederland worden).

Tijdens de laatste speelronde deden twee duels er op geen enkele manier meer toe. Vallei Volleybal Prins speelde als hekkensluiter tegen koploper Abiant Lycurgus en verloor zonder een set te winnen. Ook het duel tussen Seesing Personeel Orion en het Talentteam werd om des keizers baard gespeeld. De formatie van spelverdeler Markus Held won de eerste set, maar daarna was de ploeg van zijn oudere broer Stijn, spelverdeler bij Orion, aan de beurt (3-1).

De Talenten zijn nu klaar met de competitie en gaan zich voorbereiden op het EK in eigen land. Orion begint de kampioenspoule als nummer twee en heeft vier puntjes om mee te beginnen.

De nummer drie, Draisma Dynamo, speelde tegen Zaanstad dat in theorie nog de kampioenspoule had kunnen halen. Maar het lukte de Noord-Hollanders niet om te stunten in Apeldoorn en dus mag de promovendus in de degradatiepoule proberen zich te handhaven.

Dit samen met VVP en Inter Rijswijk. Laatstgenoemde ploeg had zaterdagavond nog wel uitzicht op de kampioenspoule, zeker toen een 2-1 voorsprong werd genomen tegen SV Land Taurus. Dat maakte de Zwollenaren, met hun mobiele telefoons bij de hand in Barneveld, knap nerveus. Maar uiteindelijk kwam het voor hen dus goed en niet voor Inter.

Duidelijk werd in ieder geval op de laatste speeldag van deze fase dat de ploegen die weinig tot niets meer te winnen hadden ook geen cadeautjes weggaven. Dynamo, Taurus en SSS deden hun sportieve plicht, zoals dat zo mooi heet. Na de bekerfinale, volgende week zondag in Hoogeveen, gaat het circus dat Eredivisie heet weer vrolijk verder. O ja, woensdag spelen Lycrurgus en Dynamo nog een inhaalduel maar dat gaat nergens meer om.

Uitslagen speelronde 18:

Advisie/SSS - Coníche Topvolleybal Zwolle 3-0 (25-20,25-15,30-28)         

Inter Rijswijk - SV Land Taurus 2-3 (25-21,25-20,19-25,18-25,9-15)    

Vallei Volleybal Prins - Abiant Lycurgus 3-0 (19-25,22-25,20-25)         

Seesing Personeel Orion - Talentteam 3-1 (20-25,25-22,25-13,25-18)      

Draisma Dynamo - Zaanstad 3-0 (25-21,25-23,30-28)         

Stand:                               

Abiant Lycurgus             17-48

Seesing Personeel Orion 18-44

Draisma Dynamo           17-36

SV Land Taurus             18-31

Advisie/SSS                  18-31

(Talentteam Papendal18-23)

Coniche Topvolleybal Zwolle  18-15

Zaanstad                      18-14

Inter Rijswijk                18-14

Vallei Volleybal Prins      18-11

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.