DELA EK Beachvolleybal in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Apeldoorn

09 Feb 2018

De officiële aftrap voor het DELA EK Beachvolleybal 2018, dat aankomende zomer wordt gespeeld van 15 tot en met 22 juli, is gisteren en vandaag verricht. Een delegatie van de Europese volleybalfederatie CEV, waaronder president Aleksandar Boričić, bezocht de speelsteden Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Apeldoorn en ontmoette daar de wethouders Sport en de toernooiambassadeurs Reinder Nummerdor, Rebekka Kadijk, Richard Schuil en Robert Horstink.

Vanaf nu is het mogelijk om kaarten te bestellen voor het DELA EK Beachvolleybal 2018 op volleybal.nl/tickets

In 2015 genoten veel Nederlanders van het WK Beachvolleybal in eigen land. Tijdens het toernooi zaten de stadions bomvol en keken ook nog eens meer dan een miljoen mensen live naar de finale Nederland (Nummerdor/Varenhorst) tegen Brazilië op tv. Dat succes smaakte naar meer, en drie jaar later organiseert de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) samen met sportmarketingbureau TIG Sports met het DELA EK Beachvolleybal 2018 opnieuw een groot titeltoernooi.

De speellocaties van het DELA EK Beachvolleybal zijn: Den Haag (Sportcampus Zuiderpark), Rotterdam (kade ss Rotterdam), Utrecht (Neude) en Apeldoorn (Marktplein).

Het DELA EK Beachvolleybal staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement waarbij drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: Het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde periode gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

President van de CEV Aleksandar Boričić zei: “Met de organisatie van het Europees Kampioenschap Beachvolleybal 2018 bouwt de Nevobo samen met TIG Sports voort op het overweldigende succes van het wereldkampioenschap in 2015. De CEV is met name te spreken over de unieke locaties in Den Haag, Rotterdam, Apeldoorn en Utrecht. Door gerichte samenwerking tussen Nevobo, TIG Sports en de speelsteden wordt beachvolleybal aan een zo groot mogelijke groep mensen gepresenteerd en kunnen de jongere generaties worden geïnspireerd om te participeren binnen onze prachtige sport.” 

Het DELA EK Beachvolleybal wordt sinds midden jaren negentig jaarlijks georganiseerd. Nederland won vier keer goud bij de heren (Marko Klok en Michiel van der Kuip in 1995 en Reinder Nummerdor en Richard Schuil van 2008 t/m 2010) en twee keer goud bij de dames (Sanne Keizer en Marleen van Iersel in 2012 en Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in 2014). Het DELA EK is voor de atleten van Beachvolleybal Team Nederland hét hoofddoel van 2018.

De kaartverkoop voor het DELA EK Beachvolleybal is gestart op volleybal.nl/tickets

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.