De Kruijf en Sloetjes nog steeds ongeslagen

09 Feb 2018 - Eline Draaisma
(©CEV)

Ook na de vierde speelronde van de Champions League zijn Conegliano en Vakifbank nog ongeslagen. Daar moesten wel voor beide teams vijfsetters aan te pas komen tegen respectievelijk Fenerbahçe en Dinamo Moskou. Ook Novara wist te winnen, op bezoek bij Agel Prostejov wonnen Plak en consorten in drie sets. 

Met nog twee speelrondes te gaan, nadert de ontknoping van de groepsfase van de Champions League. De top twee van elke poule gaat naar de play-off fase. Met vier teams nog ongeslagen, wordt langzaam duidelijk welke teams nog gaan strijden om de titel. In poule A staat het Roemeense Volei Alba Blaj bovenaan met vier overwinningen. Op plek twee staat het Voléro Zurich van Avital Selinger. De Zwitserse ploeg won in Polen met 1-3 en staat daarmee op de tweede plek. 

Conegliano rekende in poule B opnieuw in een vijfsetter af met Fenerbahçe. Net zoals twee weken geleden kwam de Italiaanse ploeg 2-0 achter, maar ook dit keer vocht het zich terug in de wedstrijd en ging het alsnog met de overwinning aan de haal. De Kruijf had een belangrijk aandeel in de zege en was in de derde en vierde set een aanjager voor de thuisploeg. Ze werd met 18 punten (5 killblocks) gedeeld topscoorster van haar team. Daarmee is Conegliano al bijna zeker van de volgende ronde, omdat nummers twee en drie (Novara en Fenerbahçe) nog tegen elkaar spelen. De club van Celeste Plak had het één set lastig in Tsjechië, maar won toch vrij eenvoudig de wedstrijd. Plak scoorde 14 keer. 

In poule C blijft Dinamo Kazan onaantastbaar. De Russische ploeg won alle wedstrijden overtuigend en liet nog geen set liggen. Op gepaste afstand moet Chemik Police genoegen nemen met de tweede plek. 

Sloetjes begon aan de kant bij de wedstrijd tussen Vakifbank en Dinamo Moskou in poule D. De Nederlandse diagonaal moest het in de eerste twee sets doen met invalbeurten, maar mocht in de drie sets daarna starten. Nadat Dinamo Moskou de eerste set won, sloeg de Turkse grootmacht hard terug via 25-18 en 25-11. Na winst voor de Russische dames in set vier was met 15-9 de overwinning alsnog voor Vakifbank. Sloetjes kwam tot 7 punten. 

Over twee weken speelt Novara thuis tegen Fenerbahçe en gaat Conegliano op bezoek bij Prostejov. Sloetjes speelt met Vakifbank tegen het nog puntloze Grot Budowlani Lodz. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.