Heren 2 wint “El Clasico” op een droevige dag

05 Feb 2018

De trainingsweek was goed, het team oogde gretig en was vastbesloten een mooi volleybalfeest te maken van de ietwat “gedowngrade” versie van El Clasico. Niet meer op Centercourt in een kolkende arena, maar op 1/3 van de zaal in het middagprogramma. De knappe uitoverwinning van vorige week bij het altijd lastige VV Utrecht smaakte naar meer.

 

Helaas kregen wij op vrijdagmorgen het vreselijke bericht dat de moeder van onze coach Frank, Dima Vlot, op veel te jonge leeftijd is overleden. Hoewel er een lang ziektebed is geweest, was de klap er uiteraard niet minder om. De familie Vlot is al jarenlang een echte Sliedrecht Sport familie, waarbij Dima voor velen een van de allerliefste en sterkste vrouwen is gebleken. We gaan haar warmte en liefde missen en wensen de hele familie Vlot enorm veel sterkte de komende tijd. 

Helaas dus zonder Frank aan de Clasico begonnen. Egbert nam het roer over, waarbij hij geassisteerd werd door Marnix. De eerdere ontmoeting in Dordrecht toonde aan dat er in potentie meer volleybalkwaliteit in het team van Sliedrecht Sport zit, maar een wedstrijd als deze is er uiteraard een op zichzelf. Een zwaar bevochten 2-3 overwinning werd het toen. Om de doelstelling van de tweede helft van de competitie te halen (elke wedstrijd verbetering t.o.v. de eerste helft) moest er dus 3-1 of 4-0 gewonnen worden. De basis werd iets door elkaar gehaald door de trainingsopkomst van een aantal: Rick Julicher mocht starten, alsook Mart de Groot. Jeffrey en Luke bezetten het midden, Rick van der Sluis, Glen Korevaar en Roy Kroon completeerden de basis. 

Een wat zenuwachtig begin van beide kanten, maar al snel liet Sliedrecht Sport haar grootste wapen zien: de service. Next Volley kwam passend eigenlijk de hele wedstrijd niet uit de problemen en Sliedrecht Sport creëerde keer op keer kansen in de rally. Vooral Rick Julicher was scorend goed op dreef. Samen met Mart aan de buitenkant waren zij lastig af te stoppen voor de Schapenkoppen.

Tel daar een groot aantal foutservices van Next Volley bij op en het was in een mum van tijd 25-16. 

De daaropvolgende set denderde het team door. Passend stond het goed, waardoor ook steeds meer het midden in het spel betrokken kon worden. Er was een goede balans in servicedruk. Sliedrecht Sport bepaalde of Next Volley in de wedstrijd kon komen of niet. Sliedrecht bleef echter gretig en had volle focus om ook deze set binnen te slepen. Jeffa en Luke waren niet te stoppen op midden.

Als Jeffrey zelfs korte ballen gaat serveren, weet je dat het goed zit: 25-19. 

De boog moest gespannen blijven. We konden nog niet tevreden zijn en onder aanvoering van Roy en Rick, bleven Glen, Mart en Rick J. scherp en attent aan het net. Next Volley probeerde van alles, maar zelfs tegen 5 man van Sliedrecht kon men het niet bolwerken. Met 25-17 werd ook de derde set gewonnen en was de doelstelling gehaald. 

In de lastige vierde set gebeurde helaas toch datgene waar iedereen bang voor is, na een 3-0 voorsprong. Een stukje gemakzucht sloop in de ploeg. Next probeerde in een alles of niets offensief nog een puntje over te houden en de houding van de blauwwitten was eigenlijk dat ze het wel prima vonden. Nou, niet onder Egbert zijn hoede. Gert-Jan was al het veld ingekomen voor Jeffrey en ook Jorren kwam de moegestreden Rick J vervangen. Met dit verse bloed (en wederom met een eindelijk opgewarmde Glen Korevaar op service) werd de opgelopen achterstand keer op keer ingelopen. Helaas was een derde inhaalrace een brug te ver en verloor Sliedrecht Sport de laatste set. 25-27.

Jammer van een kleine nare nasmaak, maar de relatief eenvoudige zege op “kat in t nauw” Next Volley was toch wel erg lekker.


(Bron: Sliedrecht Sport H2)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.