Vallei Volleybal Prins terug in de race

22 Jan 2018
Mario Wijsman en Dick Kottink (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Met nog drie speelronden te gaan in de Eredivisie hebben de mannen van Vallei Volleybal Prins ook ineens weer uitzicht op deelname aan de kampioenspoule. Dat dankzij een verrassende overwinning op het Talentteam, gisteren in Arnhem: 27-25, 22-25, 23-25, 22-25.

Bij de thuisploeg was Daan Steutker weer eens goed opdreef. De linkshandige diagonaalspeler scoorde 24 punten uit 41 aanvallen (59 procent) en maakte ook nog twee blokpunten. Maar aan de andere kant van het net waren de middenaanvallers Mario Wijsman en Aart Kooijman goed voor 14 aanvalspunten en 8 blokpunten. Verder waren Rik van Solkema en Peter Ogink productief voor de ploeg uit Ede.

Door deze toch wel bijzondere uitslag is de stand in het rechterrijtje zeer opvallend. VVP en Zaadstad staan op 11 punten, Coniche Zwolle en Inter Rijswijk hebben twaalf punten waarbij moet worden aangetekend dat VVP nog een wedstrijd moet inhalen tegen Dynamo.

Aangezien de nummer 7 van de ranglijst na 18 wedstrijden aan de kampioenspoule mee mag doen, kan er dus nog van alles gebeuren.

Hierbij de tegenstanders van de vier concurrenten op een rijtje:

Inter Rijswijk  (Zaanstad thuis, Talentteam uit, Taurus thuis)

Coniche Zwolle (Lycurgus uit, VVP thuis, SSS uit)

VVP (Taurus thuis, Zwolle uit, Dynamo thuis, Lycurgus thuis)

Zaanstad (Rijswijk uit, Orion thuis, Dynamo uit)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.