Dresden en Stuttgart soeverein, spektakel in Aachen en Suhl

22 Jan 2018 - Van onze correspondent
@SebastianSchmidt/DVL, @photo-steindl.com/DVL

Dresden en Stuttgart bevestigden hun status als top 2 in de Bundesliga met klinkende zeges terwijl in Aachen en Suhl spanning en sensatie de trefwoorden waren.

Dresden blijft de Bundesliga met harde hand regeren. Dit keer moest het gevaarlijke Wiesbaden er aan geloven in de weer met bijna 3000 fans volgepakte Margon Arena. Met Myrthe Schoot als libero en slechts een korte invalbeurt voor Marrit Jasper boekte Dresden de derde zege in zes dagen: 3-0 (25-20, 25-17, 27-25).

Het Stuttgart van Femke Stoltenborg, Deborah van Daelen en Nika Daalderop bleef in het spoor door zonder moeite te winnen bij Erfurt: 0-3 (19-25, 13-25, 20-15). Alle drie Nederlandse speelsters hadden een basisplaats en Nika Daalderop, topscorer met 13 punten, werd uitgeroepen tot MVP. Van Daelen scoorde 9 keer, Stoltenborg 3 keer.

De nummer drie Schwerin blijkt de laatste weken kwetsbaar en Ladies in Black Aachen wilde daar maar al te graag van profiteren. Aanvankelijk iets te graag want de eerste set ging snel verloren 15-25 maar daarna sloeg het team van Saskia van Hintum, die alle vijf Nederlandse speelsters een basisplaats had gegeven, hard terug: 25-15, 25-22. Nadat Schwerin op haar beurt wat terugdeed (18-22) en in de vijfde set bij 3-10 hard op weg leek naar de zege, richtte Aachen zich nogmaals op en ging het publiek in Aachen er bij 13-13 nog eens goed voor staan. En dat moesten ze een kwartier volhouden want zo lang duurde het nog eer het spektakelstuk een einde kreeg, zoals reeds gisteren hier uitvoerig bericht. Na 11 matchpoints (9 voor Schwerin, 2 voor Aachen) waren het toch de gasten die wonnen. Nicole Oude Luttikhuis had 18 punten, Tessa Polder 11, Jeanine Stoeten 10 en Britt Bongaerts 8, waarvan de helft blokpunten.

Spektakel ook in Suhl waar de thuisploeg in haar tweede duel na het afscheid van Han Abbing een onverwachte 3-1 zege boekte op het de laatste tijd zo goed in vorm zijnde Rote Raben Vilsbiburg van Marlies Wagendorp. De eerste set alleen al duurde 45 minuten en werd met 33-31 een prooi van de thuisploeg, die daarna doordrukte, ondanks het nipte verlies van de derde set.

USC Münster boekte zondagmiddag een even nuttige als keurige 3-0 (25-19, 25-22, 25-21) overwinning op Potsdam. Ook omdat coach Teun Buijs het dit keer moest doen zonder Juliët Lohuis die de hele week met griep afwezig was geweest en zonder libero Lisa Thomsen die een dag voor de wedstrijd door haar enkel was gegaan. Gelukkig voor Münster en Buijs was de voormalige libero van het eerste, de ervaren Linda Dörendahl bereid in de bres te springen.

Dresden, dat net als Aachen een duel voorloopt op de rest, leidt met 38 punten uit 14 duels. Stuttgart heeft er 34, Schwerin 30. Van het drietal achtervolgers Münster (24), Wiesbaden (23) en Aachen (22) treffen eerstgenoemde twee elkaar komende week in Wiesbaden. Vilsbiburg is de nummer 7 met 17 punten.

 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.