Zwolle bezorgt Sliedrecht tweede nederlaag

21 Jan 2018 - Eline Draaisma
(©Chris Overkleeft)

Regio Zwolle Volleybal heeft gisteren voor een stunt gezorgd door Sliedrecht Sport puntloos naar huis te sturen. Onderin de stand deed FAST goede zaken door ruim te winnen van Springendal Set-Up '65. 

Beide teams wonnen om beurten een set, waarna Zwolle via 25-19 en 25-20 de wedstrijd naar zich toe trok. Vooral de mentale veerkracht en verdediging van de Zwolse dames maakten het verschil. Sliedrecht had grote moeite om tot scoren te komen tegen de sterke defensie, terwijl de ploeg van Wilfried Groothuis met veel energie speelde. Een knappe overwinning voor Regio Zwolle Volleybal, wat nu nog steviger op derde plek staat. 

In Sneek moest het team van Petra Groenland alleen de derde set aan Peelpush laten. Set één was met ruime cijfers voor Sneek, wat er in de tweede set al een stuk harder voor moest werken. De ruime winst in de derde set kon Peelpush geen vervolg geven, want de Friese dames grepen via 25-20 in set vier de overwinning. 

Weert verloor in eigen huis met 0-3 van Coolen-Alterno en komt daarmee verder in de problemen. In elke set hadden de dames uit Apeldoorn al snel een klein verschil op het scorebord gezet en het lukte Weert telkens net niet om bij te komen. Vooral de foutenlast van Weert was te hoog om aanspraak te maken op winst. Lieke Clerkx scoorde 15 keer voor de thuisploeg, Iris Scholten was 14 keer trefzeker voor Alterno. 

Een kleine voorsprong voor Talent Team in set één werd door Eurosped al snel omgedraaid. Vooral aan de hand van Judith Kamphuis pakte Eurosped de eerste set met 15-25. Een gelijkopgaande tweede set ging uiteindelijk naar de jonge talenten (25-23), die ook de derde set eerst het betere van het spel hadden. Eurosped vocht zich echter terug en pakte de derde set om ook de vierde set en de wedstrijd winnend af te sluiten. Judith Kamphuis speelde een sterke wedstrijd met in totaal 22 punten, vooral aanvallend was de ploeg uit Vroomshoop sterker. 

FAST deed goede zaken tegen Springendal Set-Up '65 door er met de volle buit vandoor te gaan. In drie sets was de overwinning een feit, via 25-15, 25-23 en 25-18. Serverend en aanvallend had FAST het beter op orde dan Set-Up '65 wat nu moet oppassen dat het niet de aansluiting mist voor een plekje in de kampioenspoule.

De stand ziet er nu als volgt uit: Sliedrecht (15-39), Sneek (15-33), Zwolle (15-28), Eurosped (15-27), Alterno (15-23), FAST (15-18), Talent Team (15-15), Peelpush (15-15), Set-Up '65 (15-15) en Weert (15-12). 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.