Hoe moeilijk kan Zwolle het Sliedrecht maken?

19 Jan 2018 - Eline Draaisma

De wedstrijd die dit weekend het meest in het oog springt is die tussen Sliedrecht Sport en Regio Zwolle Volleybal, de huidige nummer één en drie van de competitie. In de onderste regionen van de stand zal de wedstrijd tussen FAST en Springendal Set-Up '65 voor beide teams belangrijk zijn om aansluiting te houden bij de bovenste zes. 

In de eigen hal zal Zwolle gaan proberen het Sliedrecht ontzettend moeilijk te maken. De Zwolse dames begonnen het nieuwe jaar goed met een overwinning op Set-Up '65. Sliedrecht heeft sinds begin januari inmiddels vier wedstrijden achter de rug, de laatste was afgelopen woensdag voor de beker tegen Coolen Alterno. Met wedstrijden om de CEV Cup, tegen nummer twee Sneek en een halve finale beker was het een zwaar programma voor de koploper van de Eredivisie. Ondanks de vermoeidheid, die ongetwijfeld wat toe zal slaan, blijft Sliedrecht een stabiel team en hoopt dit ook tegen Zwolle te kunnen laten zien. Voor Wilfried Groothuis is het een weerzien met het team waar hij vorig jaar nog assistent-trainer was. 

VC Sneek kan een overwinning goed gebruiken. Met verlies in de competitie tegen Sliedrecht en de nederlaag in de beker tegen Eurosped was het geen leuke week voor het team van Petra Groenland. De Friese ploeg heeft dus wat recht te zetten en zal dit tegen Peelpush moeten doen. 

Voor FAST en Springendal Set-Up '65 telt alleen de winst om aansluiting te houden bij de plekken die recht geven op de kampioenspoule. FAST heeft de lijn naar boven weer ingezet met een 3-0 overwinning in de Limburgse derby tegen Weert. Bij Set-Up '65 zal Brahim Abchir niet langer langs de zijlijn staan, Lesley de Jonge neemt vanaf nu zijn taken als hoofdcoach en -trainer over. 

Ook voor Weert zal winst noodzakelijk zijn om niet te ver achter te raken op de andere teams. Daarvoor moet het afrekenen met Coolen-Alterno, wat twee nederlagen op rij te verwerken kreeg en ook graag weer een zege zal willen behalen. 

Eurosped zal de goede lijn, winst in de competitie en beker, door willen trekken in de uitwedstrijd tegen het Talent Team. De jonge talenten uit Arnhem staan echter bekend als vechters, ze speelden als zes vijfsetters en zullen ook tegen Eurosped alles gaan geven om punten te pakken. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.