Geen winst bij debuut voor Balkestein en Dijkema

19 Jan 2018 - Eline Draaisma
© Rubin/LVF

De doordeweekse speelronde in Italië leverde wisselvallige resultaten op voor de Nederlandse speelsters en hun clubs. Balkestein-Grothues en Dijkema speelden beide voor hun nieuwe team, maar konden niet voorkomen dat er verloren werd. Plak ging met Novara verrassend onderuit tegen hekkensluiter Filottrano. De Kruijf en Pietersen wonnen wel, beide met 3-0. 

Laura Dijkema is pas sinds deze week bij haar nieuwe club Il Bisonte Firenze, maar kreeg van coach Caprara meteen een basisplek. Dijkema stond met haar team meteen voor een lastige opgave, want het speelde uit tegen Scandicci, de nummer drie uit de stand. Hoewel Firenze elke set wel tot aan de twintig kwam, lukte het niet om een set te winnen en verloor het met 3-0. Vooral in set twee lagen er kansen na een voorsprong van 12-16 en 19-21. Dijkema speelde de hele wedstrijd en pakte daarin één puntje mee. Isabelle Haak van Scandicci werd weer eens topscoorster, ze maakte 18 punten.

Ook Maret Balkestein-Grothues moest met Casalmaggiore een nederlaag verwerken, dit keer tegen Monza. Balkestein begon aan de kant, maar werd er in de eerste set al ingewisseld om vervolgens de rest van de wedstrijd te spelen. De eerste twee sets gingen ruim verloren (25-20, 25-18), maar daarna rechtte Pomi de rug en pakte het de derde set (25-17). Het lukte vervolgens niet om dat niveau vast te houden en ging de overwinning toch redelijk simpel naar Monza. Balkestein scoorde in totaal 8 punten, vooral midspeelsters Stefanovic (15 pt) en Guiggi (12 pt) speelden een goede wedstrijd. 

Verrassend verlies Novara, Conegliano loopt uit
Conegliano had geen kind aan Legnano en won overtuigend met 0-3. Ook met een aantal basisspeelsters aan de kant was Conegliano veel beter en stonden er in iets meer dan een uur de setstanden 20-25, 11-25 en 15-25 op het scorebord. De Kruijf werd topscoorster van haar ploeg met 10 punten. Na die simpele overwinning was het voor Conegliano extra fijn om te zien dat Novara verloren had en daarmee op 5 punten achterstand werd gezet. In een wisselvallige wedstrijd moest Novara alle zeilen bijzetten om een 2-0 achterstand in sets weg te werken. Dit lukte via 24-26 en 15-25. In de tiebreak leek de landskampioen vervolgens op weg naar winst, maar een 10-12 voorsprong was niet genoeg. Met 17-15 ging de zege naar Filottrano, vooral Annie Mitchem (28 scores) was een ware plaaggeest voor Novara. Celeste Plak speelde de hele wedstrijd en scoorde 16 keer. 

Modena had net als Conegliano geen moeite met hun tegenstander, Pesaro. Judith Pietersen kwam alleen in set twee kort binnen de lijnen en scoorde niet. Via de setstanden 25-13, 25-15 en 25-21 kon Modena weer drie punten bijschrijven. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.